Κορωνοϊός: Σε lockdown προσανατολίζεται η Βρετανία σε βορρά και Λονδίνο

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους για δύο εβδομάδες παμπ,εστιατόρια και μπαρ

Σε ακόμα αυστηρότερα μέτρα ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας στο μεγαλύτερο μέρος του βορρά, πιθανόν και στο Λονδίνο, για να καταπολεμήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός: Ζώντας με συμπτώματα στο Λονδίνο

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, η κυβέρνηση Τζόνσον εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, με τις αρχές να δίνουν εντολή όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ να αναστείλουν τη λειτουργία τους, σε πρώτη φάση για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε ότι εάν επιβληθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα σε εθνική κλίμακα, θα απειληθούν θέσεις εργασίας και το βιός εκατομμυρίων ανθρώπων. Κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύουν οι Τάιμς, θα απαγορευθεί στους πολίτες να συναντώνται σε κλειστούς χώρους στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει γίνει ήδη αυτή η σύσταση.

Βρετανία: Παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία και τα καταστήματα

Ήδη την περασμένη εβδομάδα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν νέα μέτρα, προτρέποντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι στις περιπτώσεις που είναι εφικτό αυτό και τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίτερα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα μέτρα αναμένεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες. 

Κορωνοϊός: Εκτός προγράμματος διανομής εμβολίων της ΕΕ η Βρετανία

Σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα εργοστάσια και τα γραφεία το προσωπικό των οποίων δεν είναι εφικτό να εργάζεται από το σπίτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επικαλείται ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top