Κορωνοϊός: Ζώντας με συμπτώματα στο Λονδίνο

«Είπα θα μου περάσει είμαι νέα αλλά ...ξύπνησα χωρίς όσφρηση και γεύση»

Ακούστε τι είπε στο star.gr για τα συμπτώματά της η Ελληνίδα που ζει μόνιμα στο Λονδίνο

Την ώρα που περισσότεροι από 2.000 Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν υποβάλλει αίτημα στην ελληνική πρεσβεία προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα μας, μία Ελληνίδα με συμπτώματα κορωνοϊού μίλησε στo star.gr για την εμπειρία της και την επαφή με το Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας.

Κορωνοϊός: «Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία του Λονδίνου με σοβαρά ασθενείς


«Αρχισα να έχω συμπτώματα πριν από 10 ημέρες. Για κάποιες ημέρες είχα πυρετό ο οποίος έφτασε μέχρι και 38. Στην αρχή είπα ότι είμαι νέα θα μου περάσει εύκολα, αλλά ξαφνικά υποχώρησε και τότε ξύπνησα χωρίς όσφρηση και γεύση. 

Τρόμαξα και πήρα στη συμβουλευτική γραμμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (National Ηealth Service) οι οποίοι πήγαν να μου κλείσουν το ακουστικο. Επέμεινα ότι έχω συμπτώματα πολλές ημέρες και μόνο τότε με συνδέσαν με γιατρό. Αν και ήταν καθησυχαστικoί, μου είπαν ότι ενώ αυτά τα συμπτώματα έχουν παρουσιαστεί σε πολλούς ασθενείς με κορωνοϊό, δεν κάνουν το διαγνωστικό τεστ για να σιγουρευτούν αν κάποιος είναι φορέας. Αντ' αυτού μου συνέστησαν να μείνω στο σπίτι και να μην έχω επαφή με κανέναν για άλλες 7 ημέρες κι αν ανεβάσω εκ νέου πυρετό να πάρω παρακεταμόλη», είπε η Δάφνη Αγκυρίδη.

Πρώτο πρόστιμο για αισχροκέρδεια: 50.000 ευρώ σε εταιρεία αντισηπτικών

Η ίδια βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και 10 ημέρες, ενώ θα παραμείνει μέσα στο σπίτι της μέχρι να επανέλθουν πλήρως όλες οι αισθήσεις της.Την ίδια ώρα όπως είπε δεν είναι η μόνη Ελληνίδα που έχει νοσήσει στο Λονδίνο.

«Και το αγόρι μου είχε κυρίως αναπνευστικά συμπτώματα. Είχε δύσπνοια, προσπαθούσε να μιλήσει και ένιωθε να του τελειώνει η ανάσα, ενώ όταν ανέπνευε βαθιά ένιωθε κάποιο τσίμπημα στο στήθος. Αυτό ήταν πολύ ανησυχητικό γιατί αν είχε πνευμονία, δεν ξέρω πώς θα το χειριζόμασταν στο Σύστημα Υγείας στην Αγγλία» είπε. 

Όπως πρόσθεσε, πολλοί Έλληνες είναι άρρωστοι στο Λονδίνο. «Δεν γνωρίζουν αν έχουν κορωνοϊό ή κάτι άλλο. Μία φίλη μου έχει χάσει κι αυτή την όσφρησή της, ενώ μία άλλη δεν έχει ούτε γεύση», είπε.

Ο κορωνοϊός αύξησε τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης

Ερωτώμενη για τις συνθήκες που επικρατούν στο Λονδίνο, ανάφερε ότι τα ράφια στα σούπερ μάρκετ του κέντρου έχουν αδειάσει, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή στο μετρό οι συρμοί είναι γεμάτοι και όσοι μετακινούνται στις δουλειές τους έρχονται ακόμη και τώρα, σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. 

«Μακαρόνια δεν υπάρχουν πουθενά και χαρτί τουαλέτας δεν βρίσκεις εκτός κι αν πας σε 4-5 σούπερ μάρκετ εκτός κέντρου» είπε χαρακτηριστικά. 

Κυβέρνηση: Ακόμη πιο δύσκολος ο επαναπατρισμός από το εξωτερικό 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top