Κορωνοϊός: «Βουλιάζουν» τα νοσοκομεία του Λονδίνου με σοβαρά ασθενείς

Διαγνωστικά τεστ στο σπίτι θα κάνουν οι Βρετανοί

Δείτε στο βίντεο του Reuters την κατάσταση που επικραττεί στο Λονδίνο μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού.

Από την πανδημία του κορωνοϊού δε φαίνεται να ξεφεύγει η Βρετανία που βλέπει τη λίστα «θανάτου» από τον ιό να μεγαλώνει καθημερινά. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανήλθε στα 465, καθώς άλλοι 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Διάγγελμα Τζόνσον: Σε lockdown και η Βρετανία!

Οι ηλικίες τους ήταν από 47 έως 93 ετών και όλοι, πλην του 47χρονου, είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας,, ενώ συνολικά στην Αγγλία οι θάνατοι από τον κορωνοϊό ανέρχονται στους 414, στη Σκωτία σε 22, στην Ουαλία επίσης σε 22 και στη Βόρεια Ιρλανδία σε επτά.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 9.529.

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος!

«Τσουνάμι» ασθενών στα νοσοκομεία του Λονδίνου

Όσο οι νεκροί από τον covid-19 αυξάνονται δραματικά, τα δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών του κορωνοϊού και ταυτόχρονα με την «άνευ προηγουμένου» απουσία ποσοστού του προσωπικού του.

Μετά τη μαζική αύξηση υποδοχής σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας καλούνται να αντιμετωπίσουν «έκρηξη» του αριθμού των σοβαρά πασχόντων.

Η κατάσταση του υγειονομικού συστήματος, μάλιστα, επιδεινώνεται από την απουσία του σχεδόν 50% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Τεστ για τον κορωνοϊό από το σπίτι θα κάνουν οι Βρετανοί

Χιλιάδες τεστ για τον κορωνοϊό που θα γίνονται στο σπίτι, θα διατεθούν εντός των επομένων ημερών από την Amazon σε άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα και θα πωλούνται σε κεντρικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασίλειου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αγόρασε 3,5 εκατομμύρια τεστ, τα οποία μοιάζουν με τεστ εγκυμοσύνης και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σταγόνα αίμα από το δάχτυλο. Το αίμα αναλύεται στη συσκευή και μέσα σε 15 λεπτά γίνεται γνωστό το αποτέλεσμα.

Το τεστ θα ελεγχθεί από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο στους εργαζομένους στο χώρο της υγείας και το ευρύ κοινό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top