Κυβέρνηση: Ακόμη πιο δύσκολος ο επαναπατρισμός από το εξωτερικό 

Χαρδαλιάς: Σαρωτικοί οι έλεγχοι για την τήρηση της καραντίνας

Δεκάδες Έλληνες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, αλλά ο «Γολγοθάς» θα συνεχισθεί,  καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως ο επαναπατρισμός γίνεται ακόμα πιο δύσκολος υπό τον κίνδυνο να αποτελέσουν «υγειονομική βόμβα»,  καθώς προσπαθεί να αποφύγει τη διασπορά του κορωνοϊού. 

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε  στις σχετικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως και η παράκληση του προς όλους όσοι έχουν κάποιο ζήτημα να απευθύνονται στις κατά τόπους προξενικές αρχές. Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες η επιστροφή θα γίνεται μόνον όταν δώσει το «πράσινο φως»  η ΓΓΠΠ και αφού προηγουμένως έχει προετοιμασθεί η υποδομή για την υποχρεωτική παραμονή τους σε συγκεκριμένο χώρο στην Ελλάδα και σε κατάσταση καραντίνας.   

Έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διαφορετικά μέρη της Γης μεταξύ των οποίων και νεαρός  ο οποίος εξακολουθεί, να βρίσκεται για πέμπτη μέρα αποκλεισμένος στην Αγκόνα της Ιταλίαςκαι μίλησε στο ρεπορτάζ  

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος  Χαρδαλιάς προειδοποίησε σήμερα για σαρωτικούς ελέγχους όσους επιστρέψουν από το εξωτερικό σχετικά με όσους επιστρέψουν από το εξωτερικό, όπως θα συμβεί και με τους  Έλληνες που επέστρεψαν από Κωνσταντινούπολη και διαμένουν υποχρεωτικά μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Για τους εγκλωβισμένους σε αεροδρόμιο του Λονδίνου καταβάλλεται προσπάθεια σύμφωνα με πληροφορίες για να μείνουν προσωρινά 40 εξ αυτών, οι οποίοι δεν έχουν μόνιμη κατοικία στη Μεγάλη Βρετανία, σε ξενοδοχείο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο οι Έλληνες από την Τουρκία   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top