Ιταλία - Κορωνοϊός: Χιλιάδες μαθητές στους δρόμους για τα μέτρα στα σχολεία

Ποια τα αιτήματά τους

Μαθητές Ιταλία

Χιλιάδες μαθητές στην Ιταλία κατέβηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, σχετικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων παρά τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους σε πόλεις της Ιταλίας

Οι μαζικές κινητοποιήσεις οργανώθηκαν στη Ρώμη, στο Μιλάνο, στην Γένοβα, στην Νάπολη και σε δεκάδες άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι παραμένει πολύ υψηλό το ποσοστό της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ούτε καν οριστεί οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί και αναβάλλεται συνεχώς η παράδοση των μονοθέσιων θρανίων που η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί από την προηγούμενη άνοιξη. Παράλληλα, ζητούν την παροχή περισσότερων μέσων μαζικής μεταφοράς, για ασφαλέστερη, καθημερινή μετάβαση στα σχολεία.

Με τις σημερινές τους πορείες, οι μαθητές ζήτησαν και να ενημερωθούν από την κυβέρνηση σχετικά με το πώς εννοεί να χρησιμοποιήσει τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και να μπορέσουν να επιστρέψουν το γρηγορότερο, όλοι οι νέοι στις αίθουσες των γυμνασίων, λυκείων, και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ιταλίας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top