Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους σε πόλεις της Ιταλίας

Πάνω από 1.700 τα ημερήσια κρούσματα

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση της προστατευτικής μάσκας, και σε ανοικτούς χώρους, σε σειρά πόλεων στην Ιταλία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, στην περιφέρεια της Καμπανίας από σήμερα και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους.

Κορωνοϊός - Ιταλία: Νέο τεστ δίνει αποτελέσματα μέσα σε τρία λεπτά!

«Πρέπει να υιοθετήσουμε και πάλι υπεύθυνες συμπεριφορές, πόσο μάλλον μετά το άνοιγμα των σχολείων μας. Αν θέλουμε να αποφύγουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown, πρέπει δείξουμε και πάλι πνεύμα υπευθυνότητας», τόνισε ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα.

Στην πόλη Φότζια, επίσης, της νότιας περιφέρειας της Απουλίας, ο δήμαρχος υπέγραψε απόφαση βάσει της οποίας από αύριο, όλοι πρέπει να φορούν μάσκα, και όταν βρίσκονται εκτός δημοσίων και επαγγελματικών χώρων. Εξαιρούνται μόνο τα παιδιά κάτω των έξι ετών και οι πολίτες με πιστοποιημένα προβλήματα υγείας.

Άνοιγμα σχολείων: Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές στην Ιταλία

Και στο ιστορικό κέντρο της Γένοβας, τέλος, όπου καταγράφηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική παντού. Μέχρι σήμερα η δημοτική αστυνομία, σε εκατοντάδες ελέγχους που πραγματοποίησε, επέδειξε μια σχετική ελαστικότητα, αλλά από αύριο αναμένεται να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Πάνω από 1.700 τα σημερινά κρούσματα

Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία. Σήμερα, Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 1.786 νέα και 23 νεκροί.

Μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, ο σημερινός απολογισμός αγγίζει τους 10 νεκρούς. Χθες, σε όλη την χώρα διαγνώσθηκαν 1.640 κρούσματα και καταγράφηκαν 20 θάνατοι.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 108.019 τεστ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Σε όλες τις περιφέρειες διαγνώσθηκαν νέα κρούσματα. Από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορωνοϊό, 35.781 άνθρωποι.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top