Λίβανος: Έκρηξη σε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ - Πολλοί τραυματίες

Η έκρηξη προκάλεσε ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού

Λίβανος

Αποθήκη όπλων της μουσουλμανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν εξερράγη την Τρίτη στον νότιο Λίβανο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι.

Αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ: Παρέδωσε 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βηρυτό

Μάλιστα, η χώρα που αντιμετωπίζει τη βαθύτερη κρίση της μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 1975-1990, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε τον Αύγουστο στο λιμάνι της Βηρυτού, επλήγη με ένα νέο ωστικό κύμα.

Η πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι η έκρηξη στην αποθήκη όπλων, η οποία προκάλεσε ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού στον ουρανό, προκλήθηκε από «τεχνικό πρόβλημα».

Φωτιά ξανά στη Βηρυτό: Έκαψε πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης

Η έκρηξη συγκλόνισε το χωριό Αϊν Κάνα στο νότιο Λίβανο, πολιτικό προπύργιο της βαριά οπλισμένης και πολιτικά ισχυρής οργάνωσης που έχει αναμετρηθεί σε πολέμους με το γειτονικό Ισραήλ.

Άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το σημείο έκρηξης, περίπου 50 χλμ. νότια της Βηρυτού, οι δημοσιογράφοι δεν έχουν πρόσβαση στην περιοχή, ενώ δεν υπήρξε άμεση ανακοίνωση της υποστηριζόμενης από το Ιράν σιιτικής οργάνωσης.

Βηρυτός: Ίχνη ζωής κάτω από τα ερείπια έναν μήνα μετά την έκρηξη

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες χωρίς να αναφέρουν αριθμό.

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων ANI του Λιβάνου, η έκρηξη, «από άγνωστα αίτια, συνέπεσε με την υπερπτήση εχθρικής αεροπορίας, που από σήμερα το πρωί δεν έχει αφήσει τον ουρανό της περιοχής όπου βρίσκεται το χωριό Αϊν Κάνα», υποδηλώνοντας το Ισραήλ.

Ούτε η Χεζμπολάχ ούτε το Ισραήλ, ορκισμένος εχθρός του σιιτικού κινήματος, έκαναν κάποιο σχόλιο για την έκρηξη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top