Βηρυτός: Ίχνη ζωής κάτω από τα ερείπια έναν μήνα μετά την έκρηξη

Διασωστική ομάδα με σκύλο εντόπισε κίνηση κάτω από τα χαλάσματα κτιρίου

Ίχνη ζωής εντόπισαν διασώστες στα ερείπια ενός κτιρίου, σε κατοικημένη περιοχή της Βηρυτού, που κατέρρευσε από την τεράστια έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο κοντινό λιμάνι. 

Λίβανος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση μετά την τραγωδία στη Βηρυτό

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι μια διασωστική ομάδα με σκύλο αναζήτησης και διάσωσης εντόπισε κίνηση κάτω από ένα κατεστραμμένο κτίριο στην περιοχή Γκεμαγίζε της Βηρυτού.

Βηρυτός: Νέα βίντεο από τη στιγμή των φονικών εκρήξεων

«Αυτά (τα σημάδια αναπνοής και σφυγμού) μαζί με τον αισθητήρα θερμοκρασίας σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα ζωής», δήλωσε ο διασώστης Έντι Μπιτάρ σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο σημείο.

Διασώστες ανέβηκαν πάνω στον σωρό χαλασμάτων του γκρεμισμένο κτιρίου και έριξαν προβολείς στο σημείο καθώς ο ήλιος έδυε. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η όποια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εάν ξεκαθαριστεί ότι υπάρχει ζωντανός/ή κάτω από τα ερείπια, είναι πιθανό να διαρκέσει ώρες.

Η Βηρυτός «σιώπησε» για ένα λεπτό μία εβδομάδα μετά τη φονική έκρηξη

Παράλληλα, σήμερα ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε πως εντόπισε 4,35 τόνους νιτρικού αμμωνίου κοντά στην είσοδο του λιμανιού της Βηρυτού. Μηχανικοί του στρατού «έχουν αναλάβει την μεταχείριση του υλικού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων NNA. Οι λιβανέζικες ένοπλες δυνάμεις τόνισαν ότι τα χημικά βρέθηκαν έξω από την πύλη Νο 9  του λιμανιού.

Βηρυτός: Βρέθηκαν τα λείψανα των δύο αγνοούμενων πυροσβεστών

Η καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου που ρήμαξε την πόλη, σκότωσε περίπου 190 ανθρώπους. Οι αρχές δήλωσαν ότι προκλήθηκε από περίπου 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου που στοιβάζονταν επί χρόνια σε επισφαλείς συνθήκες σε μια αποθήκη του λιμανιού. Η έκρηξη γκρέμισε ολόκληρες γειτονιές,  κατέστρεψε κτίρια και τραυμάτισε 6.000 ανθρώπους.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top