Βηρυτός: Νέα βίντεο από τη στιγμή των φονικών εκρήξεων

Θρήνος και οργή στα χαλάσματα

Τα κομμάτια τους προσπαθούν να μαζέψουν οι κάτοικοι της Βηρυτού μετά την κολοσσιαία έκρηξη που ισοπέδωσε σχεδόν τη μισή πόλη. 

Τέσσερις ημέρες μετά τον όλεθρο, οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια εξανεμίζονται, ενώ νέα βίντεο από την ώρα της καταστροφής έρχονται στο φως.

Βηρυτός: Γυναίκα γέννησε την ώρα της φονικής έκρηξης

Σε ένα από αυτά ένα νεόνυμφο ζευγάρι κάνει τη φωτογράφιση του γάμου του. Ακούγεται ένας ισχυρός κρότος και αμέσως μετά τα πάντα διαλύονται. Τζάμια σπάνε κι ένα αποπνικτικό σύννεφο σκόνης καλύπτει τα πάντα. 

Η χαρά του επικείμενου γάμου μετατρέπεται στον απόλυτο τρόμο για τους προσκεκλημένους που εκτοξεύονται ξαφνικά στον αέρα. 

Πρόεδρος Λιβάνου: Δεν αποκλείει την ανάμειξη «πυραύλου ή βόμβας» στη Βηρυτό

Η εκκλησία βρισκόταν 18 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της τρομακτικής έκρηξης. Σαν από θαύμα υπήρξαν μόνο ελαφρά τραυματίες.

Σε άλλο βίντεο οι κάμερες ασφαλείας νοσοκομείου καταγράφουν τη στιγμή που τα πάντα διαλύονται. Λίγο μετά, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό τρέχουν να μεταφέρουν έξω τους ασθενείς και να φροντίσουν τους τραυματίες.

Θρήνος και οργή στα χαλάσματα

Οι κάτοικοι της Βηρυτού με τη βοήθεια εθελοντών, στήνουν νοσοκομεία εκστρατείας.  Προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια της ζωής τους. Είναι οργισμένοι με τους κυβερνώντες και απελπισμένοι.

Ξεχειλίζει η οργή στον Λίβανο: Συνελήφθησαν 16 άτομα

Μέχρι στιγμής οι αγνοούμενοι υπολογίζονται στους 60. Οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί χάνονται. 

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η καταστροφή να προήλθε από βόμβα ή πύραυλο, δε θέλει να γίνει διεθνείς έρευνα. 

Βηρυτός εκρήξεις: Η χαριστική βολή για τον δοκιμαζόμενο Λίβανο

Η οργάνωση Χεζμπολάχ από την πλευρά της αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη και τις φήμες ότι είχε αποθήκη με πυρομαχικά στο λιμάνι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top