Ερντογάν προς Ελλάδα: «Μην περιφέρεστε γύρω-γύρω στα νησιά»

Τα έβαλε και με τον Μακρόν: «Θα έχεις πρόβλημα μαζί μου»

Στο στόχαστρο του Ερντογάν μπήκαν για ακόμα μία φορά η Ελλάδα αλλά και ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υποστηρίζει ξεκάθαρα και σθεναρά τη χώρα μας ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παραλήρημα Ερντογάν: «Είμαστε πολύ μεγάλοι για να μας φάτε»

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την επέτειο του πραξικοπήματος στην Τουρκία, το 1980, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας:

«Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση».

MED7: Ηχηρό μήνυμα σε Τουρκία και πλήρης στήριξη σε Ελλάδα - Κύπρο

Πυρά και σε Μακρόν: «Θα έχεις πρόβλημα μαζί μου»

Με αφορμή δήλωση του Μακρόν, κατά τη συνεδρίαση MED7 της Κορσικής, στην οποία τόνισε πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Η Γαλλία βρίσκεται πάντα στην ατζέντα μας. Δεν θέλω να αναφέρω καν το όνομά του, αλλά θα το κάνω γιατί είναι πολύ απασχολημένος μαζί μου. Είπε πως έχει πρόβλημα τον Ερντογάν και όχι με το τουρκικό έθνος. Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».

Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Η ιστορία της Αφρικής είναι η ιστορία της Γαλλίας. Εσείς είστε αυτοί που σκοτώσατε ένα εκατομμύριο κόσμο στην Αλγερία. Δεν μπορείτε να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπισμού. Του το είπα προσωπικά . Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορωνοϊό. Εσύ Μακρόν, τι έκανες;».

Μητσοτάκης: Αποκάλυψε ότι υπήρχε έγγραφη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας

Ντονμέζ κατά Μακρόν: «Θα το πληρώσουν όσοι το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο»

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε απειλήσει όλους όσοι «το παίζουν ηγέτες στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν έχουν στην ουσία κανένα δικαίωμα», προειδοποιώντας ότι θα πληρώσουν το τίμημα για την προκλητική συμπεριφορά τους.

Αναφερόμενος στις δήθεν έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε «ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα για τις έρευνες τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Μαύρη Θάλασσα».

Ερντογάν: Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα όσοι σηκώνουν ανάστημα κατά της Τουρκίας

Μπαχτσελί: «Μακρόν και Μητσοτάκης να μην ξεχνούν τη δύναμή μας»

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος εξαπέλυσε ευθείες απειλές κατά Μακρόν και Μητσοτάκη.

«Η βούληση του έθνους μας θα πετάξει από πάνω μας τα δεσμά που απειλούν την ενότητά μας. Αυτό πρέπει να το ακούσουν καλά οι Μακρόν και Μητσοτάκης. Αυτοί που συνεργάζονται για να μας προδώσουν σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ τη δύναμή μας» σημείωσε ο Μπαχτσελί, σε ομιλία του για την επέτειο του πραξικοπήματος του 1980 στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top