Βερολίνο: Ακτιβιστές διαδήλωσαν έξω από τη γερμανική Βουλή για τη Μόρια

Έκαναν έκκληση να δεχτούν πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά

Ακτιβιστές έστησαν χιλιάδες καρέκλες έξω από το γερμανικό κοινοβούλιο στο Βερολίνο τη Δευτέρα, κάνοντας έκκληση να δεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες από μια γεμάτη δομή φιλοξενίας σε ελληνικό νησί.

Οι 13.000 καρέκλες μπροστά από το κτίριο Reichstag συμβόλιζαν τους κατοίκους από τη δομή της Μόριας στη Λέσβο, καθώς και την ετοιμότητα ορισμένων γερμανικών πόλεων και κρατών να δεχτούν μετανάστες.

Αναχωρούν σήμερα για τη Γερμανία 175 αιτούντες άσυλο

Μάλιστα, οι ομάδες ακτιβιστών έκαναν λόγο και για τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Μόρια, τονίζοντας πως είναι επείγον να εκκενωθεί άμεσα η δομή.

Οι ελληνικές Αρχές την περασμένη εβδομάδα επέβαλαν καραντίνα 14 ημερών στη Μόρια, μετά από κρούσμα που εντοπίστηκε σε άνδρα από τη Σομαλία.

Από τις 31 Αυγούστου, η συγκεκριμένη δομή φιλοξένησε 12.714 άτομα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας έχει μέχρι στιγμής συμφωνήσει να λάβει συνολικά 243 παιδιά από δομές στην Ελλάδα που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη, καθώς και τους πλησιέστερους συγγενείς τους.

Μέχρι στιγμής, 99 από τα παιδιά έχουν φτάσει. Η Γερμανία υποδέχτηκε επίσης 53 ασυνόδευτα παιδιά ζούσαν σε δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top