Ερντογάν εναντίον Netflix: Ποια ταινία ζήτησε να αποκλειστεί;

«Η ταινία μπορεί να κάνει τα παιδιά ανοιχτά σε αμέλεια και κακοποίηση»

netflix

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δώσει εντολή στο Netflix να αποκλείσει την τοπική πρόσβαση στην ταινία «Cuties» που πρόκειται να κυκλοφορήσει προσεχώς με το αιτιολογικό ότι περιέχει εικόνες παιδικής εκμετάλλευσης.

Η απόφαση ανακοινώθηκε ενόψει κυκλοφορίας παγκοσμίως, στις 9 Σεπτεμβρίου, της γαλλικής ταινίας στην αμερικάνικη διαδικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγίας συνεχούς ροής.

Ο Ερντογάν «βάζει σε τάξη» τα social media- Με νόμο θα ελέγχονται

Η υπόθεση της ταινίας «Cuties» εστιάζει σε μια 11χρονη μουσουλμάνα που «αρχίζει να επαναστατεί κατά των παραδόσεων της συντηρητικής οικογένειάς της, όταν γοητεύεται από μια ομάδα χορού με ελεύθερο πνεύμα», σύμφωνα με το Netflix.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων Τουρκίας τον προηγούμενο μήνα, η ταινία «μπορεί να κάνει τα παιδιά ανοιχτά στην αμέλεια και την κακοποίηση καθώς και να επηρεάσει αρνητικά την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη», σημειώνοντας ότι η εν λόγω ταινία  εμφανίζεται σαν παιδική, αλλά έχει ένδειξη «Κατάλληλο για 18 και άνω».

Harry - Meghan Markle: Υπέγραψαν συμφωνία με το Netflix

Σημειώνεται ότι η ταινία είχε προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις για τη διαφημιστική αφίσα της για φερόμενη σεξουαλικοποίηση 11χρονων κοριτσιών, με το Netflix στη συνέχεια να απολογείται γι’ αυτό που αποκάλεσε «ακατάλληλο έργο τέχνης».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top