Μέσα στο Oruc Reis: Νέο βίντεο από το τουρκικό ερευνητικό

Η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζεται

oruc reis

Μπορεί το Oruc Reis ακόμα να μην έχει ξεκινήσει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και να πλέει στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ωστόσο η τουρκική προπαγάνδα συνεχίζεται, με την τουρκική κυβέρνηση να θριαμβολογεί για την πορεία του σκάφους. 

Έτσι ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ μέσω Twitter έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο μέσα από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. 

Ισραήλ για Oruc Reis: Στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα

Το βίντεο συνοδεύεται από επιβλητική μουσική, τα πλάνα εναλλάσσονται γρήγορα και στο βάθος ακούγονται οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Διπλωματικός πυρετός της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις

«Φυσικά δε θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσει στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως η Τουρκία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια παράλογη και αβάσιμη απάιτηση», ακούγεται να λέει ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

 

 

Μάλιστα ο Φατίχ Ντονμέζ έγραψε στη συγκεκριμένη ανάρτησή του:

«Βήμα βήμα στη Μεσόγειο. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 σεισμικών καλωδίων θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή».

Anadolu: Το μήνυμα του Ερντογάν στα ελληνικά

Το Oruc Reis κινείται βορειοανατολικά, που πλέει με σταθερή ταχύτητα περίπου 4,5 κόμβων και βρίσκεται περίπου 40 ναυτικά μίλια από το δυτικό άκρο, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν πέρασε το νοητό όριο του 28ου μεσημβρινού, που θα σήμαινε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, και παρόλο που έχει απλωμένα τα καλώδια δε διεξάγει έρευνες.

Έκτακτο Συμβούλιο Άμυνας στο Πεντάγωνο – Άλλαξε ρότα το Oruc Reis

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του και των τουρκικών πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top