Πυροβολισμοί στον Λευκό Οίκο: Διακόπηκε συνέντευξη Τύπου του Τραμπ

Επικράτησε προς στιγμήν αναστάτωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε απότομα τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε χθες και ο Λευκός Οίκος τέθηκε για λίγη ώρα υπό περιορισμό. Λίγο αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ότι στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας πυροβόλησαν ύποπτο «στο εξωτερικό του Λευκού Οίκου».

«Στελέχη της Μυστικής Υπηρεσίας πυροβόλησαν κάποιον», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ αφού επέστρεψε στο βήμα. «Ο ύποπτος βρίσκεται καθ’ οδόν προς νοσοκομείο της Ουάσιγκτον φρουρούμενος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν ο ύποπτος για τον οποίο έκανε λόγο ήταν οπλισμένος, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απάντησε «εξ όσων αντιλαμβάνομαι, ναι».

Το συμβάν σημειώθηκε στο εξωτερικό της περιμέτρου του Λευκού Οίκου και όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος πιθανόν το συμβάν να μην είχε καμία σχέση με τον ίδιο. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μόλις αρχίσει να παραχωρεί τη συνέντευξη Τύπου που δίνει σχεδόν καθημερινά όταν πράκτορας της ασφάλειάς του τον πλησίασε και του είπε ότι πρέπει να αποχωρήσει.

«Συγγνώμη;» ρώτησε ο Τραμπ όταν τον διέκοψε, και στη συνέχεια τον ακολούθησε ήρεμα έξω από την αίθουσα όταν τον ενημέρωσε διακριτικά για τους πυροβολισμούς.  

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν ταράχθηκε, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε πως «ο κόσμος ήταν πάντοτε επικίνδυνο μέρος. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο».

«Αισθάνομαι ασφαλής με τη Μυστική Υπηρεσία. Είναι φανταστική, οι καλύτεροι των καλύτερων», διαβεβαίωσε.

Ο Τραμπ ξανάρχισε κατόπιν τη συνέντευξη Τύπου, που ήταν αφιερωμένη κυρίως στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top