Φονικές πλημμύρες σαρώνουν τη Νότια Κορέα - Τουλάχιστον 15 νεκροί

1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Τουλάχιστον 15 είναι οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες και τις βροχοπτώσεις που σαρώνουν τη Νότια Κορέα, ενώ πάνω από 1.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Σαρώνει» στο πέρασμά του ο τυφώνας Μίταγκ- 9 νεκροί και πλήθος αγνοούμενων

Ο πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση καταστροφής δύο περιοχές μετά από 42 μερόνυχτα βροχοπτώσεων, ενώ οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εμποδίζουν τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων κι εκφράζονται φόβοι για εξάπλωση της Covid-19 με τον συνωστισμό στα καταφύγια. 

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι εντείνονται οι προσπάθειες για τη στέγαση όσων αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους σε προσωρινά καταφύγια, ως επί το πλείστον αθλητικά κέντρα, τηρώντας το social distancing.

Ο τυφώνας Ησαΐας σάρωσε τη Βόρεια Καρολίνα

Τεράστιες εκτάσεις γης και καλλιεργήσιμων εκτάσεων έχουν κατακλυστεί από νερά μετά από εβδομάδες βροχοπτώσεων, ενώ στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ πλημμύρισαν δρόμοι και γέφυρες από τον υπερχειλισμένο ποταμό Χαν. 

Κάπου 1.300 κατοικίες έχουν σκεπαστεί από νερά ή θάφτηκαν από κατολισθήσεις σ’ ολόκληρη τη χώρα, ενώ καταστράφηκαν σχεδόν χίλιοι δρόμοι και γέφυρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top