Κιτ εξόντωσης βρυκόλακα πωλήθηκε για 2.700€ – Περιέχει και δόντια καρχαρία

Δε θεωρείται ότι είναι ένα από τα «αυθεντικά» που κυκλοφορούσαν το 1800

Tami Varma ειδική στη μελέτη των βαμπίρ

Ένα κασελάκι το οποίο περιέχει σύνεργα για την εξόντωση βρυκόλακα δημοπρατήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία που διεξήγαγε ο οίκος Hansons Auctioneers στο Derbyshire της Αγγλίας, την προηγούμενη εβδομάδα.

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το κιτ εξόντωσης βρυκόλακα κατοχυρώθηκε από αγοραστή έναντι 3.185 δολαρίων – περίπου 2.700 ευρώ- (ποσού εντός των εκτιμήσεων), ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η δημοπρασία κράτησε τέσσερις μέρες. 

Πανικός στο Μαλάουι: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από επιθέσεις βρικολάκων – Πέντε άνθρωποι νεκροί από «κυνηγούς»

Το κασελάκι περιείχει όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να στείλει σε αιώνιο ύπνο τον κουκουλοφόρο Άρχοντα των Απέθαντων: τρεις σταυρούς, χάντρες ροζάριου, μια Βίβλο, ένα μικρό πιστόλι, ένα μικρό μαχαίρι με ασημένια λεπίδα, τανάλιες για εξαγωγή δοντιών – και για άγνωστο λόγο– δόντια καρχαρία.

Παρόλο που το κιτ είναι παλιό, δε θεωρείται ότι είναι ένα από τα «αυθεντικά» που κυκλοφορούσαν τη δεκαετία του 1800. Ο οίκος χρονολογεί το κασελάκι στο 1780 περίπου, η Βίβλος εκδόθηκε το 1842, ενώ το μικρό μαχαίρι φτιάχτηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με τα όσα τόνισε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης ο Robert A. Smart, καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Quinnipiac University, τα «αυθεντικά» κιτ όφειλαν, επιπλέον, να έχουν βότανα, αγιασμό και σφαίρες από ασήμι. Kαι το σουγιαδάκι δεν θα ήταν τόσο μικρό.

Ο προηγούμενος κάτοχος ήταν ένας ανώνυμος συλλέκτης, ο οποίος το είχε αποκτήσει σε παζάρι παλαιών αντικειμένων. Θεωρείται ότι το «συναρμολόγησαν» στις αρχές της δεκαετίας του 1900, όταν η λαϊκή παράδοση για βρυκόλακες είχε πλέον επιστρέψει για τα καλά ως θέμα συζήτησης μετά την έκδοση το 1897 του μυθιστορήματος του Μπραμ Στόκερ «Δράκουλας».

«Κουτιά σαν κι αυτό κατασκευάστηκαν, από τότε, και ιδιωτικά και για εμπορικούς σκοπούς» διευκρίνισε, σε ανακοίνωση, ο δημοπράτης Rik Alexander του οίκου Hansons Auctioneers. «Αν και το δικό μας κιτ είχε μια παλιά Βίβλο και το κουτί ήταν ακόμα πιο παλιό, κατά τα φαινόμενα “συναρμολογήθηκε” την Εδουαρδιανή περίοδο στην Αγγλία (σ.σ. δεκαετία του 1900). Πλέον, ο αντίκτυπος του μυθιστορήματος “Δράκουλας” ήταν μεγάλος».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top