Εφημερίδα Τζουμχουριέτ: Προσβολή στον Κεμάλ το «κήρυγμα» στην Αγία Σοφία

Ανοιχτή επίθεση στον Πρόεδρο Ερντογάν

Η χθεσινή πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία ως τέμενος πρωταγωνιστεί σε όλα τα τουρκικά Μέσα, σε μία ιστορική μέρα για του Τούρκους.

Εξαίρεση αποτελεί η φιλικά προσκείμενη στην αντιπολίτευση εφημερίδα Τζουμχουργιέτ (Cumhuriyet) που στο πρωτοσέλιδο έχει τίτλο «Προσβολή στον Κεμάλ», αναφερόμενη στην ομιλία του Προέδρου θρησκευτικών υποθέσεων κι ανώτατου ιμάμη Αλί Ερμπάς, που από άμβωνος και κρατώντας το οθωμανικό ξίφος στα χέρια, είπε ότι όποιος άλλαξε τη χρήση της Αγίας Σοφίας είναι... καταραμένος!

Ανοιχτή όλο το 24ώρο η Αγιά Σοφιά με εντολή Ερντογάν

«Η λαχτάρα του έθνους μας που είχε γίνει βαθιά πληγή τελειώνει», είπε ο Αλί Ερμπάς στο κήρυγμά του και προειδοποίησε ότι «όσοι αγγίζουν τα θεμελιώδη αγαθά και τις αξίες είναι καταραμένοι».

Εφημερίδα Τζουμχουριέτ

Επίσης στην ίδια εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο υπάρχει η αντίδραση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που βρήκε κλειστή την πόρτα του μαυσωλείου του Κεμάλ, την ώρα που γινόταν η προσευχή στην Αγία Σοφία για λόγους απολύμανσης, όπως τους ανακοινώθηκε.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και διάφορες ΜΚΟ είχαν πάει να επισκεφθούν το μαυσωλείο για την επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης και κατάφεραν να μπουν μέσα μετά από δίωρη διαμαρτυρία.

Αγιά Σοφιά: Διεθνής κατακραυγή για το σόου Ερντογάν

Παράλληλα οι νομαρχίες της Αττάλειας και της Σμύρνης ακύρωσαν την κατάθεση στεφάνου για την επέτειο της Συνθήκης με αφορμή τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά λέγοντας πως δεν τρέχει τίποτε με τον κορωνοϊό όταν πρόκειται για την προσευχή στην Αγία Σοφία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top