Μόνο στο Star: Βρέθηκε στις ΗΠΑ κι έσωσε τον αδελφό της από ένοπλο ληστή

Τραυματίστηκε από πυρά

Συγκινεί η ιστορία μιας Ελληνίδας στο Σάρλοτ των Ηνωμένων Πολιτείων, η οποία τραυματίστηκε όταν ρίχτηκε σε  ληστή για να σώσει τον αδερφό της. Ο δράστης άδειασε πάνω της ένα πυροβόλο όπλο, αλλά η γυναίκα κατάφερε να σωθεί. 

Η Μάγδα Χορμόβα είχε δει αμερικανικές ταινίες με ήρωες που δέχονται  σφαίρες και συνεχίζουν να παλεύουν. Δεν περίμενε ποτέ πως θα γινόταν και η ίδια ένας τέτοιος χαρακτήρας.

Βρέθηκε στο Σάρλοτ, όπου διατηρεί εστιατόριο ο αδελφός της. Με το που άνοιξε το κατάστημα εισέβαλε ένας οπλισμένος κακοποιός, όπως περιγράφει η ίδια αποκλειστικά στο Star και στον Άρη Λάμπο. 

«Μπήκε κατευθείαν και πήγε και έβαλε το όπλο στον αδελφό μου. Με το σώμα μου πήγα εγώ καταπάνω στον ληστή και προσπάθησα να απομακρύνω το χέρι του με το όπλο από τον αδελφό μου. Άρχισε και με πυροβολούσε. Ήταν ούζι το όπλο, είχε 32 σφαίρες και ήταν έτοιμος να σκοτώσει», είπε. 

Με τις σφαίρες στο κορμί της κατάφερε και ακινητοποίησε τον δράστη. 

«Ο αδελφός μου τον είχε πιασμένο από τον λαιμό κι εγώ του κρατούσα τα πόδια. Ο πατέρας μου δεν ξέρω πού βρήκε τη δύναμη κι έδιωξε τον δεύτερο ληστή», είπε.

Επί είκοσι πέντε λεπτά κρατούσε τον ληστή, έχοντας στο κορμί της τις σφαίρες, μέχρι που ήρθαν οι αρχές και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Τα τραύματά της ήταν τόσα πολλά που οι γιατροί δεν μπορούσαν να πουν πόσες σφαίρες δέχθηκε τελικά η Μάγδα. 

«Ακόμα δε λειτουργεί το χέρι μου, δεν μπορώ να πιάσω. Θα πάρει πολύ καιρό μου είπαν για να επανέλθει. Δέχτηκα σφαίρα από την εσωτερική πλευρά του χεριού μου, στο μπράτσο, όπου μου έκαναν μια τομή και μου πρόσθεσαν το νεύρο», συνέχισε. 

Όσο ακόμα βρισκόταν στην εντατική , η δικαστής αποφάσισε  να ρίξει το ποσό της εγγύησης και ο Αφροαμερικανος δράστης βρέθηκε έξω από τα σίδερα για τρεις μέρες. 

Από τις 5 Μαρτίου που έγινε η επίθεση μέχρι τώρα τα έξοδα για τα πολλαπλά χειρουργεία είναι μια ακόμα πληγή για τη Μάγδα, Αφού είναι κάτοικος Καρπενησίου και είχε βρεθεί  εκεί ως επισκέπτρια χωρίς ιατρική κάλυψη.

Η Μάγδα Χορμόβα είναι πρόεδρος του μη κυβερνητικού οργανισμού «Οδύσσεια», ο οποίος προωθεί   την ανάδειξη του ομηρικού έπους. Όσοι  επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί της  για να βοηθήσουν μπορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top