Αγιά Σοφιά: Ο Ερντογάν πανηγυρίζει για τη μετατροπή της σε τζαμί

Ανέβασε τραγούδι στο twitter που λέει πως του ανήκει

Δύο ημέρες πρίν από τη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς, ο Ερντογάν ανέβασε ένα τραγούδι στο twitter πανηγυρίζοντας την μετατροπή της σε τζαμί. Ο Ερντογάν είναι πεπεισμένος πως η Αγία Σοφία του ανήκει. Και το διατυμπανίζει ευθαρσώς.

Δένδιας: Ανακοίνωσε ομάδα εργασίας για την προστασία της Αγίας Σοφίας

«Αγία Σοφία, σε εσένα βρίσκουμε καταφύγιο από την καταιγίδα, από τη μπόρα, από τη νύχτα και ερχόμαστε για σκιά από τον ήλιο και από την καυτή ζέστη. Αγία Σοφία... Αφήστε τους ανέμους της ελευθερίας να πνέουν στον τρούλο της. Είσαι πάντα δική μας, είμαστε πάντα δική σου… Αγία Σοφία... Αφήστε τους ανέμους της ελευθερίας να πνέουν στον τρούλο της. Είσαι πάντα δική μας, είμαστε πάντα δική σου...», αναφέρει το τραγούδι που ανέβασε ο Σουλτάνος.

«Δε ξεχάσαμε ποτέ ότι στόχος μας είναι να κερδίσουμε την καρδιά του έθνους μας με την ευημερία της χώρας σύμφωνα με τη διαθήκη του Σουλτάνου Μωάμεθ ο Πορθητής», υπογραμμίζει ο Τούρκος πρόεδρος. 

Αγιά Σοφιά: Τούρκος ιστορικός παρομοίασε τα ψηφιδωτά με πόρνες

Επίθεση στην Προέδρο της Δημοκρατίας από τον Ομέρ Τσελίκ

Και σα να μη φτάνει το προκλητικό σόου Ερντογάν, έρχεται και ο εκπρόσωπος του κόμματός του για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

«Οι δηλώσεις της Προέδρου της Ελλάδας Σακελλαροπούλου που στοχεύουν την Τουρκία δείχνουν την έλλειψη ιστορικής και νομικής γνώσης. Η αναφορά σε θρησκευτική ανοχή σε σχέση με την Αγία Σοφία από την Πρόεδρο της Ελλάδας η οποία έχει τη φήμη να είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που η πρωτεύουσά της δεν έχει τζαμί, αποτελεί παράδειγμα δύο μέτρων και δύο σταθμών», είπε.
 
Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top