Ουκρανία: Απελευθερώθηκαν όλοι οι επιβάτες του λεωφορείου που ήταν όμηροι

Παραδόθηκε στις αρχές ο δράστης

Και οι 20 επιβάτες του λεωφορείου που κρατούνταν όμηροι σήμερα από έναν ένοπλο άνδρα στο Λουτσκ, στη δυτική Ουκρανία, απελευθερώθηκαν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

«Όλοι οι όμηροι είναι ελεύθεροι!», έγινε γνωστό στο Facebook από τον υφυπουργό Εσωτερικών Αντόν Γκερατστσέκνο, ενώ ο δράστης παραδόθηκε στην αστυνομία, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή από την ουκρανική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του δράστη και της αστυνομίας ήταν πολύωρη.

Ο άντρας έχει ονομαστεί από την αστυνομία ως Maksym Kryvosh, 44 ετών, από τη Ρωσία που έχει προηγουμένως καταδικαστεί και έχει υποβληθεί σε ψυχιατρική θεραπεία. Λέγεται ότι απαιτεί από ανώτερους πολιτικούς να δηλώσουν ότι είναι τρομοκράτες. Νωρίτερα, τοπικά μέσα ανέφεραν ότι ο δράστης φέρεται να δηλώνει οργισμένος με το ουκρανικό σύστημα στα social media.

Αυτό είναι το λεωφορείο όπου κρατά τους ομήρους ο ένοπλος στην Ουκρανία

Αυτό είναι το λεωφορείο όπου κρατά τους ομήρους ο ένοπλος στην Ουκρανία - φώτο AP

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και ότι ο άνδρας πέταξε χειροβομβίδα, η οποία ευτυχώς δεν πυροδοτήθηκε. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την κατάσταση των ομήρων, οι οποίοι βρίσκονται στο λεωφορείο για αρκετές ώρες. Εικόνες από το σημείο δείχνουν άνδρες των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ασφαλείας να έχουν περικυκλώσει το λεωφορείο.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ο ένοπλος λέει ότι έχει τοποθετήσει μια εκρηκτική συσκευή σε δημόσιο χώρο της πόλης, την οποία υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να πυροδοτηθεί εξ αποστάσεως.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Άντον Γκερασένκο δήλωσε πως στο διαδίκτυο υπάρχει ένα βιβλίο που υπογράφει  ο ένας άνδρας με το ίδιο όνομα με τίτλο «Η φιλοσοφία ενός εγκληματία», στο οποίο περιγράφεται η εμπειρία ενός άνδρα μέσα στη φυλακή. «Για 15 χρόνια με σωφρονίζουν, όμως δε με σωφρονίζουν στην πραγματικότητα, αντίθετα με έκαναν αυτό που είμαι», αναφέρεται σε ένα απόσπασμα του βιβλίου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για πυροβολισμούς και τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να τερματιστεί η ομηρεία χωρίς απώλειες. 

«Ακούστηκαν πυροβολισμοί, το λεωφορείο έχει καταστραφεί», έγραψε στο Fecebook. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Άντον Γκερασένκο είπε πως ο δράστης κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία για να ενημερώσει για τη λεωφορειοπειρατεία.  Στην πόλη Λουτσκ κατευθύνθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, Αρσέν Αβάκοφ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top