Στο 95% η ετήσια μείωση στις διανυκτερεύσεις στην Ευρώπη τον Απρίλιο

Πόσες ήταν οι διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα

ξενοδοχεία

Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ, όπως ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα βραχείας διαμονής, κάμπινγκ, πάρκα αναψυχής και πάρκα ρυμουλκούμενων, ανήλθε σε 353 εκατομμύρια, μείωση 44% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο-Απρίλιο 2019, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Πρόεδρος ξενοδόχων στο star.gr: «Last minute ο τουρισμός στην Αθήνα»

Όσον αφορά τους μεμονωμένους μήνες εντός αυτής της περιόδου, οι σημαντικότερες μειώσεις στον αριθμό των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα καταγράφηκαν τον Μάρτιο (-62%) και τον Απρίλιο (-95%) σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του 2019.

Πριν από την πανδημία, υπήρξε μια μικρή βελτίωση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα, με αυξήσεις 5% και 6% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αντίστοιχα.

Τουρισμός: Μπαράζ ακυρώσεων στις Κυκλάδες- Πληρότητα 20% στη Σαντορίνη

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα μειώθηκε σε όλα τα κράτη μέλη, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, τον Ιανουάριο-Απρίλιο του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, που κυμαίνεται από μείωση 26% στην Αυστρία έως πτώση 70% στην Κροατία. Οι μειώσεις υπερέβαιναν το 40% για 16 στα 25 κράτη μέλη.

Στην Ελλάδα οι διανυκτερεύσεις εκτιμάται ότι ήταν 787.934 τον Ιανουάριο, 893.086 το Φεβρουάριο, 399.807 το Μάρτιο και 21.239 τον Απρίλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top