Η κόρη του Νέλσον Μαντέλα είχε κορωνοϊό

Ερευνάται αν ο θάνατός της οφείλεται σε επιπλοκές από τον ιό

Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή η Zindzi Mandela , η μικρότερη σε ηλικία κόρη του εμβληματικού νοτιοαφρικανού ηγέτη, Nelson Mandela και της ακτιβίστριας ενάντια στο Απαρτχάιντ, Winnie Madikizela-Mandela. Η  Zindzi πέθανε σε νοσοκομείο του Γιοχάνεσμπουργκ, νωρίς το πρωί.

Πέθανε η κόρη του Νέλσον Μαντέλα

Η ίδια εργαζόταν ως πρέσβης της Νοτίου Αφρικής στη Δανία. Όπως αποκάλυψε ο γιός της Zondwa Mandela την ημέρα του θανάτου της βγήκε θετική στο τεστ κορωνοιού, χωρίς όμως να προσδιορίζεται η ακριβή αιτία θανάτου της και χωρίς αυτά τα δύο γεγονότα να σχετίζονται μεταξύ τους. Η Zindzi ήταν το έκτο παιδί του Mandela, το δεύτερο που ο ίδιος απέκτησε με τη σύζυγό του Winnie.

«Ο θάνατός της ήρθε νωρίς, ο ρόλος της ήταν καθοριστικός για την αλλαγή της κοινωνίας μας και ακόμα πιο καθοριστικός για το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του ANC, Pule Mabe.
Από τη μεριά του, ο νοτιοαφρικανός υπουργός διεθνών σχέσεων, Naledi Pandor δήλωσε με αφορμή τον θάνατο της Zindzi: «Δεν θα τη θυμόμαστε μόνο ως κόρη των ηρώων μας που αγωνίστηκαν, αλλά και ως μια ηρωίδα που έδωσε έναν αγώνα από μόνη της».

Νέλσον Μαντέλα: Σοφές φράσεις του μεγάλου ηγέτη της Νότιας Αφρικής

Με τον πατέρα της φυλακισμένο στο νησί Ρόμπεν, ανοιχτά του Κέιπ Τάουν, η Zindzi υπέμεινε χρόνια βίας και φόβου από το καθεστώς του Απαρτχάιντ, μαζί με την αδερφή της Zenani και τη μητέρα της Winnie.
Η Zindzi Mandela ήταν εκείνη που- το 1985- διάβασε δημόσια το μήνυμα του πατέρα της με το οποίο εκείνος απέρριπτε την υπό όρους αποφυλάκισή του, σύμφωνα με πρόταση του τότε προέδρου της νότιας Αφρικής, PW Botha. Η επιστολή έγραφε: «Τι ελευθερία μου προσφέρεται ενώ η οργάνωση του λαού [ANC] παραμένει απαγορευμένη; Μόνο ελεύθεροι άντρες μπορούν να διαπραγματευτούν. Ένας φυλακισμένος δεν μπορεί να συνάψει συμβόλαια. "

Ποια ήταν η Ζίντζι Μαντέλα

Η Ζίντζι Μαντέλα γεννήθηκε το 1960, μόλις ενάμιση χρόνο πριν ο πατέρας της φυλακιστεί για αντικυβερνητικές δραστηριότητες.
Η πρώιμη ζωή της αμαυρώθηκε με τη συνεχή φυλάκιση του πατέρα της και την περιστασιακή απομάκρυνση της μητέρας της για ποινές φυλάκισης για μήνες. Η φροντίδα της νεαρής Zindzi έπεσε στην μεγαλύτερη αδερφή της Zenani. Όταν η Ζίντζι ήταν 17 ετών, μετακόμισε με τη μητέρα της που είχε εκτοπιστεί στο Ελεύθερο Κράτος.

Στην προσωπική της ζωή, η Zindzi παντρεύτηκε δύο φορές, πρώτα με τον επιχειρηματία Zwelibanzi Hlongwane, τον οποίο παντρεύτηκε το 1980. Ο δεύτερος γάμος της, τον Μάρτιο του 2013, ήταν με τη Molapo Motlhajwa, της Αφρικανικής Εθνικής Άμυνας.
Είχε επίσης τέσσερα παιδιά, τα οποία διαπίστωσε ότι ήταν από τέσσερις διαφορετικούς πατέρες: Zoleka Mandela, (1980), Zondwa Mandela (1985), Bambatha Mandela (1989) και Zwelabo Mandela (1992).


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top