Γεννήθηκε μωρό με κορωνοϊό - Τον κόλλησε από τη μήτρα της μητέρας

Μολύνθηκε με τον ιό κατά τη διάρκεια της κύησης και όχι μετά τη γέννησή του

Ένα απίστευτο ιατρικό συμβάν καλούνται να εξηγήσουν οι επιστήμονες στο Τέξας. Νεογένητο κοριτσάκι γεννήθηκε από μητέρα φορέα θετική στον κορωνοϊό. Το κορίτσι, από το Τέξας, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας μόλις γεννήθηκε και 24 ώρες μετά τη γέννηση του, έδειξε θετικό στον Covid-19, τον οποίο είχε η μητέρα της.

Κορωνοϊός: Ένα νεογέννητο μόλις 13 ημερών το νεότερο θύμα στη Βρετανία

Τα συμπτώματα που είχαν ήταν αναπνευστικά προβλήματα και πυρετός, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν εντός δύο εβδομάδων. Οι κλινικές εξετάσεις που τους έγιναν έδειξαν ότι βρέθηκαν ίχνη κορωνοϊού στον πλακούντα. Όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τον πλακούντα της μητέρας, βρήκαν φλεγμονή και ίχνη κορωνοϊού. Αυτό αποδεικνύει ότι το μωρό μολύνθηκε με τον ιό ενώ ήταν στη μήτρα και όχι μετά τη γέννησή του, ισχυρίστηκε η ομάδα. Την περασμένη εβδομάδα Ιταλοί ειδικοί βρήκαν επίσης «ισχυρά στοιχεία» μετάδοσης στη μήτρα, επειδή ο ιός ανακαλύφθηκε στο αίμα του ομφάλιου λώρου και στον πλακούντα.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες έχουν πει ότι η μετάδοση του ιού μέσω του πλακούντα «δεν μπορεί να αποκλειστεί» μετά από αναφορές για νεογέννητα που γεννιούνται με το Covid-19.
Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, οι γιατροί αναρωτήθηκαν εάν τα μωρά μπορούν να πιάσουν τη μόλυνση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και διεξάγουν έρευνα, σχετικά με τις λίγες περιπτώσεις που μπορούν να βρουν.
Ο HIV, το Zika και ορισμένοι άλλοι ιοί μπορούν να μολύνουν ένα έμβρυο με αυτόν τον τρόπο και έτσι οι επιστήμονες λένε ότι είναι πιθανό το Covid-19 το οποίο έχει σκοτώσει περισσότερα από μισό εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως θα μπορούσε επίσης.

Ρωσία: Μωρό γεννήθηκε με κορωνοϊό από θετική μητέρα

Αρκετές πρώιμες αναφορές από την Κίνα το πρότειναν, αν και οι γιατροί λένε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί αν το μωρό μολύνθηκε με τον ιό κατά τη γέννηση ή στο νοσοκομείο.
Το μωρό που δεν ταυτοποιήθηκε, γεννήθηκε τρεις εβδομάδες πρόωρα, σε κύηση 34 εβδομάδων, επειδή η μητέρα της είχε πρόωρη ρήξη των μεμβρανών (PROM), αυτό σημαίνει ότι οι μεμβράνες του σάκου σπάνε πριν από τον τοκετό.
Παρόλα αυτά είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα, λένε οι ειδικοί, γι ‘αυτό θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα δείξουν οι κλινικές μελέτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top