Επτά ναυτικοί κόλλησαν κορωνοϊό, ενώ ήταν 35 ημέρες στη θάλασσα!

Το αίνιγμα που καλούνται να λύσουν οι επιστήμονες στην Αργεντινή

πλοίο στην Αργεντινή

Επτά ναυτικοί μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, παρότι βρίσκονταν επί 35 ημέρες στη θάλασσα και όλα τα μέλη του πληρώματος είχαν εξεταστεί και είχαν βρεθεί αρνητικά πριν αποπλεύσει το αλιευτικό τους. Αυτό το αίνιγμα καλείται να λύσει η επιστημονική κοινότητα στην Αργεντινή.

Ελάχιστες οι πιθανότητες για μετάδοση του κορωνοϊού μέσα στο αεροπλάνο

Το Etchizen Maru επέστρεψε στο λιμάνι αφού ορισμένοι από τους αλιείς παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου Covid-19, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γης του Πυρός, της νοτιότερης επαρχίας της Αργεντινής. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα.

Είχαν μείνει σε υποχρεωτική καραντίνα!

Όμως, πριν να ανοιχτούν στη θάλασσα, τα συνολικά 60 μέλη του πληρώματος είχαν παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο της Ουσουάια και πριν από αυτό, είχαν εξεταστεί για τον νέο κορωνοϊό. Όλοι τους είχαν βρεθεί αρνητικοί.

«Είναι δύσκολο να καθορίσουμε πώς μολύνθηκε το πλήρωμα, γνωρίζοντας ότι επί 35 ημέρες δεν είχαν καμία επαφή με τη στεριά και ο ανεφοδιασμός γινόταν μόνο έξω από το λιμάνι της Ουσουάια», εξήγησε η Αλεχάντρα Αλφάρο, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στη Γη του Πυρός.

Μια ομάδα μελετά τη χρονική στιγμή που άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα οι αλιείς, για να καθορίσει το «χρονοδιάγραμμα των μολύνσεων».

«Πρωτοφανής περίπτωση»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Περιφερειακού Νοσοκομείου της Ουσουάια, πρόκειται για «μια περίπτωση που δεν περιγράφεται πουθενά αλλού σε δημοσιευμένες μελέτες, επειδή μια περίοδος επώασης (του ιού) τόσο μεγάλη δεν αναφέρεται πουθενά».

«Ακόμη δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς εμφανίστηκαν τα συμπτώματα. Είναι εκπληκτικό, αλλά κάνουμε πέντε υποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει να εξετάσουμε για να καθορίσουμε τι συνέβη», πρόσθεσε.

Βρετανία: 120.000 άνθρωποι θα είναι νεκροί τον χειμώνα λόγω κορωνοϊού

Το πλήρωμα έχει μπει ξανά σε καραντίνα, αυτή τη φορά πάνω στο αλιευτικό που επέστρεψε στο λιμάνι της Ουσουάια. Την Κυριακή, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Αργεντινή ξεπέρασαν τα 100.000 και οι νεκροί στη χώρα ανέρχονται στους 1.859.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top