Στοπ στα πολεμικά σχέδια της Τουρκίας επιχειρεί να βάλει η Αίγυπτος

Η ΕΕ θα ζητήσει συναίνεση ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος

Φρένο στα πολεμικά παιχνίδια της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο βάζει η Αίγυπτος . Ο Αλ Σίσι κοντράρει τον Ερντογάν σε όλα τα μέτωπα, ενώ το ελληνικό πολεμικό ναυτικό επιχειρεί παντού με αποφασιστικότητα.  

Αίγυπτος: Προειδοποίηση για άμεση επέμβαση στη Λιβύη

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική θα αναζητήσει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών τη συναίνεση των κρατών μελών ώστε να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με την Τουρκία για την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Στοιχείο κλειδί του διαλόγου θα’ναι ο τερματισμός των γεωτρήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου αλλά και μία πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη για διαμοιρασμό των εσόδων των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας στις δυο κοινότητες του νησιού.    

Οι Αγύπτιοι στέκονται απρόσμενα στο πλευρό του Ελληνοκυπριακού άξονα καθώς ο Αλ Σίσι είναι ορκισμένος εχθρός του Ερντογάν . 
Ο Αθανάσιος Δρούγος,διεθνολόγος - γεωστρατηγικός αναλυτής επισημαίνει: «Η κατάσταση από πλευράς Αιγύπτου δείχνει να παίρνει πιο δυναμικές πρωτοβουλίες και στον αεροπορικό και στον ναυτικο τομέα και επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ενόψει σοβαρών επικείμενων στο λιβυκό τοπίο με κινήσεις από πλευράς Τουρκίας και του στρατού του Σάρατζ».

Καζάνι που βράζει η Μεσόγειος - Οι επόμενοι στόχοι των Τούρκων στη Λιβύη

Ο αιγυπτιακός στόλος βρίσκεται  σε απόσταση πνοής από τον τουρκικό στη Λιβύη. Οι πολεμικές αεροναυτικές ασκήσεις , μεγάλης κλίμακας των Αιγυπτίων είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν ότι εκτός από τη στεριά, ελέγχουν και τα νερά της Ανατολικής Μεσογείου .  

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top