Καζάνι που βράζει η Μεσόγειος - Οι επόμενοι στόχοι των Τούρκων στη Λιβύη

Η Αίγυπτος μετονόμασε το υπουργείο Άμυνας σε υπουργείο Πολέμου

Καζάνι που βράζει είναι η Μεσόγειος, με τον Ερντογάν να «πνίγει» τη Λιβύη με φρεγάτες και μαχητικά, χοντραίνοντας το σκηνικό μετά τον βομβαρδισμό της πολύτιμης βάσης του. Από την άλλη, η Αίγυπτος προετοιμάζεται για πόλεμο, αποφασίζοντας να στείλει στρατό κατά μήκος των συνόρων.

Λιβύη: Ο Χάφταρ βομβάρδισε στρατιωτική βάση του Ερντογάν

Η Τουρκία για ό,τι συμβαίνει στην σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου κατηγορεί τον άξονα Ελλάδας -Κύπρου, ενώ ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δε δίστασε να επιτεθεί στη χώρα μας ακόμη και μπροστά στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο εκνευρισμός Τσαβούσογλου όταν ο Μπορέλ αναφέρθηκε σε Ελλάδα- Κύπρο

Η βάση της Τζούφρα και η Σύρτη οι επόμενοι στόχοι της Τουρκίας

Ο πληγωμένος Ερντογάν κάνει προβολή ισχύος, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο με τον ανεφοδιασμό ενός F-16 και το μήνυμα ότι μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε μεγάλες αποστάσεις. 

«Αν χρειαστεί η Τουρκία θα αξιολογήσει αυτή την επίθεση ως τρομοκρατική και θα δώσει την απαραίτητη απάντηση όπως έκανε και στο παρελθόν», ανέφερε ο πρώην στρατιωτικός Ισμαήλ Χακκί Πεκίν. 

Επόμενος στόχος της Άγκυρας φαίνεται να είναι η αεροπορική βάση Τζούφρα και το κομβικής σημασίας λιμάνι της Σύρτης, καθώς επιδιώκει να κατατροπώσει τον Χάφταρ και να πάρει τον έλεγχό τους, ώστε να μπορεί να αλωνίζει ανενόχλητος στην ανατολική Λιβύη.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση μπροστά του θα βρει μπροστά του τον άλλοτε σύμμαχό του Πούτιν καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι και επισήμως  «κόκκινη γραμμή» .

Πάντως οι Αιγύπτιοι κάτι περιμένουν, αφού μετονόμασαν το υπουργείο Άμυνας σε υπουργείο Πολέμου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top