Ο εκνευρισμός Τσαβούσογλου όταν ο Μπορέλ αναφέρθηκε σε Ελλάδα- Κύπρο

Κάλεσε ξανά τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία

Συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφαλείας και Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέπ Μπορέλ είχε σήμερα στην Άγκυρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τα έβαλε αυτή τη φορά με τη Γαλλία – καλώντας τη να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε Ελλάδα και Κύπρο, δείχνοντάς παράλληλα τον εκενυρισμό του. Πάντως έκανε και δώρο στον Ζοζέπ Μπορέλ. Ένα αντισηπτικό .... με το όνομά του!

Γαλλικά και τουρκικά πολεμικά έφτασαν στο «παρά ένα» να ανταλλάξουν πυρά

«Η Τουρκία απέδειξε τους λανθασμένους ισχυρισμούς της Γαλλίας για πιθανή παρενόχληση των πλοίων της στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τσαβούσολγου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπενθυμίζεται ο Εμμανουέλ Μακρόν φέρεται να αποκάλυψε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι γαλλικά και τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν στο «παρά ένα» να ανταλλάξουν πυρά ανοιχτά της Λιβύης. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάλεσε τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία και πρόσθεσε: «Η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει τη λύση, όχι σύγκρουση στην ανατολική Μεσόγειο».

Προκλητική η Άγκυρα: Απαιτεί από το Παρίσι να ζητήσει συγγνώμη

Από την πλευρά του ο Μπορέλ προανήγγειλε διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. «Είμαι εδώ (στην Τουρκία) για να βρω μια λύση στη σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για την ανατολική Μεσόγειο. Εμείς (ως ΕΕ) σκοπεύουμε να οργανώσουμε διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών» δήλωσε ο Ζοζέπ Μπόρελ.

Τσαβούσογλου: Ας προσπαθήσει το ελληνικό ναυτικό να μας σταματήσει!

Ο Τσαβούσογλου όμως εμφανίστηκε προκλητικός ακόμα και μπροστά στον Ζοζέπ Μπορέλ! «Η προσδοκία μας από την ΕΕ είναι αντί να είναι μέρος του προβλήματος, να είναι μέρος της λύσης. Αν η ΕΕ στο θέμα της Μεσογείου και της Κύπρου αντί να επιδείξει αντίληψη αλληλεγγύης  διαμεσολαβήσει με ειλικρίνεια τότε θα καταφέρει να συμβάλει στη λύση των προβλημάτων» είπε. 

Την ενόχληση του Τούρκου ΥΠΕΞ όμως φέρεται να προκάλεσε η δήλωση του Μπορέλ ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η πλευρά των Ελληνοκυπρίων και οι ευασθησίες τους σε κάποια ζητήματα, σύμφωνα με την Dailysabah.

«Η ΕΕ απέτυχε να στηρίξει την Τουρκία στην προσφυγική κρίση, τώρα ισχυρίζεσαι ότι θα κάνεις ό, τι χρειάζεται για να λύσεις την κρίση, αλλά επίσης λες ότι πρέπει να λάβεις υπόψιν και τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων. Τι σχέση έχουν οι Ελληνοκύπριοι με την προσφυγική κρίση;» απάντησε ο Τσαβούσογλου και τόνισε:

«Εάν συνεχίζετε να προωθείτε τους Ελληνοκύπριους σε κάθε ζήτημα που σχετίζεται με τους διμερείς σχέσεις, τότε θα βρούμε επίσης νέες συνθήκες για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά σας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top