Δολοφονία Φλόιντ: «Μαμά σ'αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός»

Σοκάρουν τα τελευταία λόγια του 46χρονου

Οργή και θλίψη προκαλούν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.  

Η απομαγνητοφώνηση όσων κατέγραψαν οι κάμερες στις στολές των τεσσάρων αστυνομικών που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση προκαλούν θλίψη, με τον Φλόιντ να καλεί τη μητέρα του, η οποία είχε «φύγει» από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.

Παρίσι: Συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή τη δολοφονία Φλόιντ

«Μαμά σ'αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός» ακούγεται να λέει ο 46χρονος λίγο πριν πεθάνει, όσο ο πρώην αστυνομικός του λέει να σταματήσει να φωνάζει και να μη μιλάει. 

Το βίντεο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προέρχεται από την κάμερα που είχε πάνω στο κράνος του ο αστυνομικός, και δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα. Ο Φλόιντ, στον οποίο οι αστυνομικοί είχαν περάσει χειροπέδες, ακούγεται να λέει στο βίντεο ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει πάνω από 20 φορές.

Κι άλλη υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ στην Ουάσιγκτον

Το νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο της προσπάθειας του δικηγόρου ενός από τους άλλους δύο αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη και ήταν παρόντες στον φόνο, του Τόμας Λέιν, να απορριφθούν από το δικαστήριο οι κατηγορίες της συναυτουργίας και συνέργειας σε δολοφονία που έχουν απαγγελθεί στον πελάτη του.

«Σπαταλάς πολύ οξυγόνο μιλώντας»

Στο βίντεο ο άτυχος Φλόιντ ακούγεται να λέει «Είμαι τελειωμένος, τελειωμένος. Είμαι κλειστοφοβικός. Πονάει το στομάχι μου. Πονάει ο λαιμός μου. Πονάω παντού. Χρειάζομαι νερό, παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω, κύριε αστυνομικέ. Θα με σκοτώσεις φίλε» την ίδια στιγμή που ο πρώην αστυνομικός πίεζε το γόνατό του στο λαιμό του 46χρονου.

«Τότε σταμάτα να μιλάς, σταμάτα να φωνάζεις. Σπαταλάς πολύ οξυγόνο μιλώντας» ακούγεται να λέει ο αστυνομικός.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top