Αντιδράσεις στη Γαλλία: Για βιασμό κατηγορείται ο νέος υπουργός Εσωτερικών

Διαδηλώσεις κατά του Μακρόν μετά τον ανασχηματισμό

Διαμαρτυρία Γαλλία

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα εξαιτίας της επιλογής του νέου υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και παρενόχληση στη Γαλλία.

Γαλλία: Ανακοινώθηκαν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης

Ο Ζεράλντ Νταρμανάν, στενός συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί στο παρελθόν, βρίσκεται αντιμέτωπος με δικαστική διαμάχη, καθώς μια γυναίκα υποστηρίζει πως τη βίασε το 2009. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει ήδη από το 2018, αλλά τέθηκε στο αρχείο πριν καν φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.

Ωστόσο, στις αρχές Ιουνίου, οι δικαστικές Αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν ξανά την υπόθεση που «καίει» τον νέο υπουργό Εσωτερικών που επέλεξε ο Μακρόν. 

Ζητούσε… σεξουαλικές χάρες

Ο Σοφί Πάτερσον Σπατζ, υποστηρίζει σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα πως πλησίασε τον νυν υπουργό, τότε τομεάρχη δικαιοσύνης στο κόμμα της γαλλικής Δεξιάς, προκειμένου να τη βοηθήσει με κάποιες εκκρεμότητες της με τη δικαιοσύνη.

Η γυναίκα υποστηρίζει πως ο Νταρμανάν της υποσχέθηκε να παρέμβει, με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες. Ο ίδιος ο νέος υπουργός Εσωτερικών παραδέχτηκε πως είχε σεξουαλικές σχέσεις με την εν λόγω γυναίκα, ωστόσο υποστήριξε πως αυτό συνέβη με τη συγκατάθεσή της.

Τόπλες διαμαρτυρία στο μέγαρο των Ηλυσίων

 

Δεκάδες γυναίκες διαδήλωσαν στο Παρίσι, αντιδρώντας στην επιλογή του Ζεράλντ Νταρμανάν από τον Μακρόν. AP Images

Τρεις γυναίκες πραγματοποίησαν τόπλες διαμαρτυρία το μεσημέρι της Τρίτης μπροστά από το μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, με μία εξ αυτών να έχει ζωγραφίσει στο στήθος της το σύνθημα «RIP στις υποσχέσεις», λίγο αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ηγηθεί του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Και οι τρεις γυναίκες, τουλάχιστον η μία εκ των οποίων είχε γραμμένο στην πλάτη της το όνομα της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, συνελήφθησαν από την αστυνομία.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top