Μουσείο Λούβρου: Ουρές την πρώτη μέρα λειτουργίας του μετά από 4 μήνες

Έχασε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα κατά την καραντίνα

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του μετά από τέσσερις μήνες λόγω lockdown, το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο, το ο μουσείο του Λούβρου.

Κλειστό το Λούβρο λόγω του κορωνοϊού

H Μόνα Λίζα υποδέχτηκε ξανά μετά από πολύ καιρό τους -μασκοφόρους πλέον- θαυμαστές της. Ουρές σχηματίστηκαν από το πρωί από τους λάτρεις της τέχνης, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πλέον κράτηση για την επίσκεψή τους. 

Το μουσείο έχασε περισσότερα από 40 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα κατά τη διάρκεια της καραντίνας και προβλέπεται να στερηθεί τα συνηθισμένα πλήθη Αμερικανών, Κινέζων, Νοτιοκορεατών, Ιαπώνων και Βραζιλιάνων τουριστών που το επισκέπτονται συνήθως.

Πέθανε ο αρχιτέκτονας της περίφημης γυάλινης πυραμίδας στον Λούβρο

Το 75% των επισκεπτών του Μουσείου του Λούβρου είναι συνήθως ξένοι. 

Το Λούβρο δεν είχε μείνει ποτέ κλειστό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η διεύθυνση του μουσείου αναμένει τρία δύσκολα χρόνια, καθώς το σύνολο των εισιτηρίων που θα κόψει το 2020 θα απέχει πολύ από το ρεκόρ των 10 εκατομμυρίων εισιτηρίων που είχε πουλήσει το 2018.

Οι πρώτοι επισκέπτες πάντως σήμερα, ήταν εκεί από τις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος). Όλο το σύστημα μελετήθηκε για καιρό για να αποφευχθεί οποιοδήποτε περιστατικό υγειονομικού χαρακτήρα. Ωστόσο οι αρμόδιοι δηλώνουν πως είναι ήσυχοι λόγω των ευρύχωρων χώρων του μουσείου.

Ορισμένες συλλογές -περίπου το 30%- δε θα είναι προσβάσιμες τις πρώτες εβδομάδες και μήνες, όπως των γαλλικών γλυπτών του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης ή των τεχνών της Αφρικής, της Ασίας, της Ωκεανίας και της Αμερικής.

Ωστόσο αυτά που μπορεί να θαυμάσει κάποιος είναι περισσότερα από 30.000 έργα διατρέχοντας μια επιφάνεια 45.000 τ.μ. σε μια περιήγηση που αναμένεται να είναι  χωρίς τον συνηθισμένο συνωστισμό.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top