Σκάνδαλο Επστάιν: Στα χέρια του FBI η σύντροφός του

Κατηγπρείται ότι βοηθούσε τον Επστάιν να βρίσκει τα ανήλικα θύματα

Συνελήφθη η σύντροφος του Επστάιν / Reuters

Στα χέρια του FBI βρίσκεται η σύντροφος του Τζέφρι Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία κατηγορείται από τα φερόμενα θύματα του χρηματιστή πως εμπλεκόταν στο σκάνδαλο.

Βρετανία: Παραιτείται ο πρίγκιπας Άντριου μετά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα, συνελήφθη στο Νιού Χάμσαϊρ με κατηγορίες που σχετίζονται με την υπόθεση Έπσταϊν και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, έχει κατηγορηθεί πως βοηθούσε τον Επστάιν να βρίσκει ανήλικες κοπέλες και να τις εκδίδει για σεξ, κατηγορία όμως που η ίδια αρνείται. 

Το χρονικό της υπόθεσης Επστάιν

Ο Επστάιν έφερνε ανήλικα κορίτσια -ορισμένα 14 ετών- στις κατοικίες του στο Μανχάταν και το Παλμ Μπιτς «για να επιδοθεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους, έπειτα από τις οποίες τους έδινε εκατοντάδες δολάρια μετρητά».

Θρίλερ με τον θάνατο του Έπσταϊν: Αυτοκτονία λέει ο ιατροδικαστής

Τον Ιούλιο τυ 2019, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση και συμμορία για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, δύο κατηγορίες που επισύρουν ποινές 45 ετών κάθειρξης.

Ο χρηματιστής με την τεράστια περιουσία βρέθηκε νεκρός στο κελί του στις 10 Αυγούστου του 2019 με όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως επρόκειτο για αυτοκτονία. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top