Παρέμβαση ΝΑΤΟ για το «επεισόδιο» Τουρκίας – Γαλλίας στη Μεσόγειο

Τι ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ

Πολεμικό πλοίο

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας την έναρξη έρευνας για το περιστατικό που κατήγγειλε η Γαλλία με τουρκικές φρεγάτες, κατά τη διάρκεια επιχείρησης "IRINI" για τον έλεγχο του εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών για αποστολές όπλων στη Λιβύη.

Η Κομισιόν ερευνά το περιστατικό με το πλοίο που μετέφερε όπλα στη Λιβύη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Θάνου Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της 2ης μέρας τη Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. 

Θρίλερ με πλοίο που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη συνοδεία τουρκικών φρεγατών

«Το μήνυμα που στέλνει το ΝΑΤΟ είναι ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν το περιστατικό προκειμένου να υπάρξει πλήρη διαφάνεια στο τι συνέβη. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστούμε αυτό το περιστατικό. Όσον αφορά στις αποφάσεις του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων, έχω πει επανειλημμένα ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει την εφαρμογή τους, αλλά και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνικές διαπραγματεύσεις», δήλωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top