Πείραμα Kentler: Άστεγα παιδιά δίνονταν σε παιδεραστές ανάδοχους γονείς

Το βασανιστήριο κράτησε για 30 χρόνια - Σοκαρισμένη η Γερμανία

Αρκουδάκι παιχνίδι

Το φως της δημοσιότητας είδε μετά από 30 ολόκληρα χρόνια μια φρικιαστική υπόθεση στη Γερμανία. Ήταν 1970 όταν ο ψυχολόγος Helmut Kentler διεξήγαγε ένα πείραμα: άστεγα παιδιά στο δυτικό Βερολίνο δίνονταν εσκεμμένα σε ανάδοχους που ήταν παιδόφιλοι, με την πεποίθηση ότι θα γίνονταν πολύ στοργικοί γονείς.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Hildesheim, το Βερολίνο που ακολουθούσε αυτή την τακτική για τρεις δεκαετίες, έδινε μάλιστα και επιδόματα στους παιδόφιλους για τη σωστή ανατροφή των παιδιών.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle ο Kentler, που πέθανε το 2008, θεωρούσε ότι η σεξουαλική επαφή ενηλίκων με παιδιά ήταν ακίνδυνη. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Βερολίνου και η Γερουσία, όμως, έκαναν τα στραβά μάτια σε αυτό που συνέβαινε ή ενέκριναν τις αναδοχές.

Πώς τελικά ήρθε στο φως η υπόθεση

Μετά από αρκετά χρόνια δύο θύματα δημοσιοποίησαν την ιστορία τους, καθώς οι ερευνητές του πανεπιστημίου Hildesheim έβγαζαν στο φως στοιχεία για τις υποθέσεις και συνεντεύξεις. Εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κρατικό γραφείο πρόνοιας και η Γερουσία θεωρούσαν, με βάση την έρευνα, την παιδεραστία «αποδεκτή και υποστηριζόμενη».

Ο ίδιος ο Kentler βρισκόταν σε στενή επαφή με τους παιδόφιλους και τα παιδιά που τους είχαν δοθεί και ποτέ δεν του ασκήθηκε δίωξη, ενώ μέχρι να βγουν τα θύματα και να πουν τις καταστάσεις που βίωναν, τα εγκλήματά του είχαν παραγραφεί και τα θύματα δεν δικαιούνταν καμία αποζημίωση.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, οι ερευνητές βρήκαν ότι πολλοί από τους παιδόφιλους-ανάδοχους ήταν ακαδημαϊκοί καθηγητές, υψηλόβαθμα μέλη του Ινστιτούτου Max Planck, του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου και του διαβόητου Σχολείου Odenwald στην Έσση, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου παιδοφιλίας πριν από αρκετά χρόνια. Έκτοτε έχει κλείσει.

Οι Αρχές του Βερολίνου ισχυρίζονται μετά από τόσα χρόνια ότι τώρα θα ρίξουν φως στη συγκεκριμένη υπόθεση και θα την ερευνήσουν σε βάθος.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top