Κορωνοϊός: Μηδαμινές οι πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους τα παιδιά

Εξαιρετικά περιορισμένη η διασπορά του ιού από τα παιδιά στους ενήλικες

Οι μαθητές περνούν από θερμομέτρηση πριν μπουν στις τάξεις στη Σιγκαπούρη / Reuters

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που ανέλυσαν επιστήμονες του πανεπιστημίου Cambridge κατά τα οποία οι μαθητές ηλικίας κάτω των 15 ετών έχουν μόλις μία στις 3,5 εκατ. πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της βρετανικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θανάτου από κορωνοϊό για τα παιδιά είναι εξαιρετικά χαμηλός. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό θνητότητας των παιδιών ηλικίας 5-14 ετών στην Αγγλία και την Ουαλία είναι ένα στα 3,5 εκατ. και για τα παιδιά κάτω των 5 ετών ένα στα 1,17 εκατ.

Covid-19: Σχεδόν 408.000 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο

Τα επίσημα στοιχεία στη Βρετανία δείχνουν ότι μόνον 14 παιδιά και έφηβοι κάτω των 19 ετών πέθαναν με επιβεβαιωμένα ή ύποπτα συμπτώματα του ιού και κανένα ηλικίας 5-9 ετών από την έναρξη της πανδημίας. Συγκριτικά αναφέρεται ότι κάθε χρόνο 30 με 60 άτομα σκοτώνονται στη Βρετανία από κεραυνούς, δηλαδή οι πιθανότητες κεραυνοβόλησης είναι μία στις 1,1 εκατ., όπως αναφέρει η Daily Telegraph.

Εξαιρετικά περιορισμένη η διασπορά του ιού στα σχολεία

Όπως συμπεραίνεται από ανάλυση των αποτελεσμάτων 47 μελετών για τους κινδύνους από την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού μεταξύ παιδιών και ενηλίκων.

Κορωνοϊός: Θλιβερή πρωτιά για τη Βρετανία - Πρώτη σε θανάτους στην Ευρώπη

Η έρευνα των επιστημόνων του Τμήματος Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής του Ινστιτούτου Καρολίνσκα κοντά στη Στοκχόλμη της Σουηδίας βρήκε ότι τα παιδιά διατρέχουν χαμηλούς κινδύνους να μολυνθούν, να μολύνουν με τη σειρά τους άλλα και να εμφανίσουν βαριά συμπτώματα του κορωνοϊού και είναι απίθανο να μολύνουν τις οικογένειές τους ή δασκάλους.

Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Γιόνας Λούντβιγκσον, «η ευρεία πλειονότητα των παιδιών δεν νοσούν βαριά από την Covid-19 και οι θάνατοι είναι εξαιρετικά σπάνιοι. Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν λόγος να μένουν κλειστά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί για να προστατευθούν τα παιδιά».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top