Κορωνοϊός: Θλιβερή πρωτιά για τη Βρετανία - Πρώτη σε θανάτους στην Ευρώπη

Δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη - Αγγίζουν τις 52.000 οι νεκροί

Δείτε στο βίντεο του Reuters πώς κυλάει η ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων.

Τις 52.000 πλησιάζει η μακριά λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, δίνοντας στη χώρα τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη.

Βρετανία: Ετοιμάζουν εφαρμογή ιχνηλάτησης κρουσμάτων του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, Αγγλία και Ουαλία ανεβάζουν τον απολογισμό στους 51.766 νεκρούς, τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη και τοποθετούν το Ηνωμένο Βασίλειο στη δεύτερη θέση μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες με τους πολύ περισσότερους θανάτους σε μια πανδημία που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 400.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κορωνοϊός Βρετανία: Αντιδράσεις για την 14ημερη καραντίνα στους ταξιδιώτες

Η καταμέτρηση του Reuters περιλαμβάνει τους θανάτους όπου ο κορωνοϊός σημειώνεται στις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία έως τις 29 Μαΐου και έως τις 31 Μαΐου στη Σκωτία, ενώ περιλαμβάνει και τους πιο πρόσφατους νοσοκομειακούς θανάτους.

Αντίθετα με τον χαμηλότερο απολογισμό θανάτων που δημοσιοποιεί καθημερινά η κυβέρνηση, η καταμέτρηση του Reuters περιλαμβάνει και τα ύποπτα κρούσματα, δίνοντας μια πιο ακριβή εικόνα επειδή στην αρχή της κρίσης δε γίνονταν πολλά διαγνωστικά τεστ.

Στο στόχαστρο η κυβέρνηση Τζόνσον

Ο βαρύς απολογισμός θανάτων έχει προκαλέσει επικρίσεις σε βάρος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι άργησε πολύ να επιβάλει lockdown, να προστατεύσει τους ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας ή να οικοδομήσει ένα σύστημα διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει πει ότι πραγματοποιεί αληθινή πρόοδο στη μείωση του αριθμού των θανάτων που σημειώνονται κάθε μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 αυξήθηκε κατά 55 φθάνοντας τους 40.597 χθες, Δευτέρα, σημειώνοντας τη χαμηλότερη αύξηση μετά την επιβολή του lockdown τον Μάρτιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top