Νετανιάχου: Αναβλήθηκε η δίκη του πρωθυπουργού του Ισραήλ για διαφθορά

«Εμφανίζομαι ενώπιον σας με την πλάτη όρθια και το κεφάλι ψηλά» είπε

Αναβλήθηκε η δίκη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου με την κατηγορία της διαφθοράς, μετά από μόλις μία ώρα ακροαματικής διαδικασίας.

Οι συνήγοροι του Ισραηλινού πρωθυπουργού ζήτησαν να τους δοθεί χρονικό περιθώριο πολλών μηνών για να εξετάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του πελάτη τους. Από την πλευρά της, η εισαγγελία ζήτησε να μπορέσουν να ακουστούν γρήγορα οι μάρτυρες της υπόθεσης.

Ισραήλ: Άσκηση διώξεων σε βάρος του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Οι τρεις δικαστές ανακοίνωσαν ότι μελέτησαν τα αιτήματα και ανέβαλαν τη δίκη, χωρίς να ορίσουν μια νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή της.

«Εμφανίζομαι ενώπιον σας με την πλάτη όρθια και το κεφάλι ψηλά» είπε ο Νετανιάχου μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, λίγο πριν μπει στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ, κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι επιδιώκουν την ανατροπή του. «Ο στόχος είναι να ανατρέψουν έναν ισχυρό πρωθυπουργό της δεξιάς παράταξης και έτσι να απομακρύνουν τη δεξιά πτέρυγα από την ηγεσία για πολλά χρόνια», υποστήριξε.

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι θα συνεχίσει να ηγείται της χώρας. Η δίκη του αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τα μέσα Μαρτίου, όμως λόγω της πανδημίας αναβλήθηκε για σήμερα.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές υποθέσεις

Η αποκαλούμενη υπόθεση 2000 αφορά υποψίες για μυστικές συμφωνίες μεταξύ Νετανιάχου και Άρνον Μόζες, εκδότη της ισραηλινής εφημερίδας Jediot Achronot, για «στημένα» δημοσιεύματα υπέρ του πρωθυπουργού. Η υπεράσπιση αρνείται ότι υπήρχε πρόθεση. Η εισαγγελία ωστόσο κατηγορεί τον Νετανιάχου και σε αυτή τη περίπτωση για απιστία και απάτη.

Η υπόθεση 4000 αφορά υποψίες για «δούναι και λαβείν» μεταξύ του Νετανιάχου και του μεγιστάνα μέσων ενημέρωσης Σαούλ Ελόβιτς, μετόχου τότε της μεγαλύτερης ισραηλινής εταιρίας τηλεπικοινωνιών Bezeq. Ως υπουργός Επικοινωνιών εκείνη την εποχή ο Νετανιάχου κατηγορείται ότι είχε ευνοήσει την Bezeq. Ως αντάλλαγμα η οικογένεια Νετανιάχου παρενέβαινε στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Walla, ιδιοκτησίας Ελόβιτς, ασκώντας υπέρ της επιρροή σε σειρά δημοσιευμάτων. Σε αυτή την υπόθεση ο νυν πρωθυπουργός κατηγορείται για δωροληψία, απιστία και απάτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top