Βρετανία: Σκύλοι εκπαιδεύονται στην ανίχνευση του Covid-19

Ενδελεχής έρευνα διεξάγεται από Βρετανούς ειδικούς

Σκύλοι εκπαιδεύονται για να ανιχνεύουν τον Covid-19 / Reuters

Βρετανοί ερευνητές θα εξετάσουν αν οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένα γρήγορο και μη επεμβατικό μέσο εντοπισμού της ασθένειας.

Covid-19: Το Λουξεμβούργο ξεκινά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους πολίτες

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι χορήγησε 500.000 στερλίνες (περίπου 559.000 ευρώ) για την έρευνα αυτή, η οποία θα διεξαχθεί από τη London School of Hygiene and Tropical Medicine, το Πανεπιστήμιο του Ντάραμ, καθώς και μία βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, τη Medical Detection Dogs.

«Σκύλοι βιο-ανίχνευσης εντοπίζουν ήδη κάποιες μορφές καρκίνων και πιστεύουμε ότι η καινοτομία αυτή μπορεί να προσφέρει γρήγορα αποτελέσματα στο πλαίσιο της ευρύτερης διαγνωστικής μας στρατηγικής», δήλωσε ο υπουργός Καινοτομίας Τζέιμς Μπέτελ.

Σε έξι σκύλους -λαμπραντόρ και κόκερ σπάνιελ- θα δοθούν δείγματα με την οσμή ασθενών του Covid-19 από νοσοκομεία του Λονδίνου και θα εκπαιδευτούν να διακρίνουν την οσμή τους από αυτήν ανθρώπων που δεν έχουν προσβληθεί.

Βρετανία: Μαθήματα μόνο μέσω διαδικτύου στο Κέιμπριτζ μέχρι το 2021

Η οργάνωση Medical Detection Dogs ανακοίνωσε ότι στο παρελθόν έχει εκπαιδεύσει σκύλους για να ανιχνεύουν ορισμένες μορφές καρκίνου, τη νόσο Πάρκινσον και την ελονοσία. Αν η προσπάθεια αυτή επιτύχει, ένας σκύλος θα μπορεί να «εξετάζει» έως και 250 ανθρώπους την ώρα και να χρησιμοποιείται σε δημόσιους χώρους και στα αεροδρόμια.

Ερευνητές στις ΗΠΑ και τη Γαλλία προσπαθούν, επίσης, να εκπαιδεύσουν σκύλους να ανιχνεύουν την ασθένεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top