Kίνα: Βρήκαν τον γιο τους μετά από 32 χρόνια- Είχε απαχθεί σε ηλικία 2 ετών

Το μωρό είχε πουληθεί και υιοθετεί από ζευγάρι

επανένωση οικογένειας στην Κίνα

Mετά από 32 ολόκληρα χρόνια, ένας 34χρονος Κινέζος έσμιξε ξανά με τους γονείς του. Το αγόρι είχε απαχθεί σε ηλικία δύο ετών από ένα ξενοδοχείο και η ιστορία του συντάραξε την Κίνα.

Εξαφανίσεις που συγκλόνισαν: Χάθηκαν στην Ελλάδα και δε βρέθηκαν ποτέ...

Ήταν στις 17 Οκτωβρίου 1988, όταν ο δύο ετών Μάο Γιν απήχθη στην πόλη Ξιάν στην επαρχία Σαανξί της Κίνας. Εκείνη τη μέρα, ο πατέρας του είχε πάει να τον πάρει από τον παιδικό σταθμό. Καθώς επέστρεφαν, σταμάτησε στην είσοδο ξενοδοχείου για να του πάρει λίγο νερό και γυρνώντας, το αγόρι είχε εξαφανιστεί.


Από τότε, οι γονείς του δε σταμάτησαν να τον αναζητούν, κάνοντας έρευνες σε όλη την χώρα, διανέμοντας φυλλάδια με τη φωτογραφία του και κολλώντας αφίσες. Η μητέρα του άφησε τη δουλειά της και αφιερώθηκε στον εντοπισμό του γιου της.

Εμφανίστηκε σε πολλές κινεζικές εκπομπές για να ζητήσει βοήθεια. Το 2007, η Λι Τζινγκζί άρχισε να εργάζεται εθελοντικά σε μία ομάδα που ονομάζεται «Baby Come Back Home», προκειμένου να βοηθήσει άλλους γονείς να βρουν τα χαμένα τους παιδιά. Σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, βοήθησε στην επανένωση 29 παιδιών με τις οικογένειές τους, με τον γιο της όμως να εξακολουθεί να αγνοείται.

Το βίντεο με την επανένωσή τους που δημοσίευσε η South China Morning Post 

Πώς εντοπίστηκε ο αγνοούμενος γιος

Χθες, η οικογένεια επανενώθηκε πάλι σε συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας. Ο 34χρονος γιος Μάο Γιν, που μετονομάστηκε σε Γκου Νινγνίνγκ έπεσε στην αγκαλιά των γονιών του και είπε ότι σχεδιάζει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί τους. 

Τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία έλαβε μια πληροφορία για έναν άνδρα από την επαρχία Σιτσουάν στην νοτιοδυτική Κίνα, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την πόλη τους, ο οποίος είχε υιοθετήσει ένα μωρό πριν από πολλά χρόνια. Η αστυνομία εντόπισε τον 34χρονο πλέον άνδρα, ο οποίος διευθύνει μια επιχείρηση διακόσμησης σπιτιού. Προς έκπληξη τους, το τεστ DNA του νεαρού με τον Μάο Ζεντζίνγκ και τη Λι Τζινγκζί, βγήκε θετικό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε πουληθεί ως μωρό σε ένα άτεκνο ζευγάρι έναντι 6.000 γιουάν (840 δολάρια σε σημερινά χρήματα).

Η μητέρα του, Λι έμαθε για τα καλά νέα στις 10 Μαϊου – ανήμερα της γιορτής της Μητέρας στην Κίνα. «Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που έχω πάρει ποτέ» δήλωσε. 

Η έρευνα για την εξαφάνιση του γιου της συνεχίζεται. Στην Κίνα, η απαγωγή και η εμπορία μωρών αποτελεί πρόβλημα εδώ και δεκαετίες. Η ιστοσελίδα του Baby Come Back Home έχει 14.893 δημοσιεύσεις για αγνοούμενα αγόρια και 7.411 για κορίτσια. Και τον Μάιο του 2016, το υπουργείο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Επανένωση», το οποίο μέχρι τον Ιούνιο του 2019 είχε οδηγήσει στον εντοπισμό πάνω από 4.000 παιδιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top