Κίνα: Με βραχιολάκια - θερμόμετρο η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Πώς ενηνερώνει γονείς και καθηγητές για την υγεία των παιδιών

Δείτε στο βίντεο του Ruptly την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία του Πεκίνου.

Οι μαθητές στο Πεκίνο επέστρεψαν στα θρανία μετά την μείωση κρουσμάτων κορωνοϊού και είναι εφοδιασμένοι με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που θα εκπέμπει προειδοποίηση σε περίπτωση πυρετού ή απότομης ανόδου της θερμοκρασίας του σώματος.

Άνοιγμα σχολείων: Διχάζονται οι επιστημόνες - Τι δείχνουν οι έρευνες

Τα έξυπνα βραχιόλια εμφανίζουν τη θερμοκρασία των μαθητών σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι γονείς και τα σχολεία τους μπορούν να παρακολουθούν τις ενδείξεις αυτές άμεσα χάρη σε μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Μάλιστα, σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας πάνω από 37,2 βαθμούς, το βραχιόλι στέλνει ειδοποίηση σε δασκάλους, οι οποίοι καλούνται να ειδοποιούν την αστυνομία.

Κορωνοϊός: Χωρίς νέα κρούσματα η Ν. Κορέα για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες

Η συσκευή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση σε πέντε περιοχές της πρωτεύουσας της Κίνας και αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της επιστράτευσης σε μαζική κλίμακα των καινοτόμων τεχνολογιών, στην προσπάθεια να ελέγξει έναν ιό, που έχει προσβάλει περίπου 83.000 άτομα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.633 ανθρώπους.

Ποιοι μαθητές έχουν επιστρέψει στην τάξη

Η Κίνα, ως ήταν η πρώτη χώρα που επλήγη από τον κορωνοϊό και έκλεισε όλα τα σχολεία της τον Ιανουάριο, ενώ τα μαθήματα έκτοτε παραδίδονταν διαδικτυακά.

Στο Πεκίνο έχει επιτραπεί προς το παρόν να επιστρέψουν στην τάξη μόνο οι μαθητές Λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια.

Τον Μάρτιο, οι αραιοκατοικημένες επαρχίες Τσινγκάι και Γκιγκζού ήταν οι πρώτες που είχαν αποφασίσει και οργανώσει σταδιακά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top