Κορωνοϊός: Τι γίνεται στη Ρωσία; -Πάνω από 10.000 νέα κρούσματα για 6η μέρα

Πού αποδίδουν οι αρχές τη ραγδαία αύξηση την τελευταία εβδομάδα

Για 6η συνεχή μέρα καταγράφηκαν περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Ρωσία, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στη Μόσχα. Το lockdown στην πρωτεύουσα παρατάθηκε μέχρι τις 31 Μαΐου. 

Πλέον στη χώρα έχουν αναφερθεί 187.859 κρούσματα, με τα 10.699 να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τις αρχές, γεγονός που φέρνει τη Ρωσία στην πέμπτη θέση της λίστας με τις χώρες που έχουν τα περισσότερα κρούσματα.

Στατιστικά, ο αριθμός των θανάτων παραμένει μικρός με 1.723 να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, εκ των οποίων 98 το τελευταίο 24ωρο. 

Η Μόσχα παραμένει η βασική εστία της επιδημίας στη Ρωσία, με 5.846 νέα κρούσματα και συνολικά 98.522.

Στην διενέργεια περισσότερων διαγνωστικών τεστ αποδίδουν οι αρχές την άύξηση των κρουσμάτων

Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα εξηγείται, σύμφωνα με τις αρχές, από την αύξηση των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν και όχι στην επιτάχυνση της εξάπλωσης της επιδημίας. Έχουν γίνει τεστ σε 4,98 εκατομμύρια δείγματα.

Στόχος της εντατικής εκστρατείας διενέργειας τεστ είναι να εντοπιστούν ασυμπτωματικοί φορείς της covid-19 ή άνθρωποι με ελαφρά συμπτώματα, οι οποίοι σε κάποιες χώρες δεν καταγράφονται λόγω της έλλειψης επαρκών ελέγχων, ώστε να μπαίνουν σε καραντίνα και να περιορίζεται η εξάπλωση του ιού, αλλά και να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας. 

Η προσέγγιση αυτή των ρωσικών αρχών εξηγεί εν μέρει και το χαμηλό ποσοστό των θανάτων σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων, επισημαίνουν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top