Βοσνία: Γιατρός έκανε πάρτι εν μέσω κορωνοϊού - Καλεσμένος και ο υπουργός

Οι Αρχές διέκοψαν τη φιέστα και μοίρασαν πρόστιμα

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στον πλανήτη / Reuters

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Βοσνία το πάρτι γενεθλίων διάσημου γιατρού σε εστιατόριο στο Σαράγιεβο, όπου συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν 20 άτομα, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου, παραβιάζοντας τα μέτρα για την εξάπλωση του κορωνοϊού. 

Οι Αρχές ενημερώθηκαν για τη γιορτή από υλικό που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να σπεύσουν στο σημείο και να επιβάλλουν πρόστιμα. 

Θρίλερ με τον θάνατο γιατρών στη Ρωσία - Έπεσαν από παράθυρα νοσοκομείων

Ο γιατρός Γιούσουφ Σαμπάνοβιτς, επικεφαλής της χειρουργικής μονάδας στο νοσηλευτικό κέντρο του Σαράγεβο, αποπέμφθηκε και τέθηκε σε απομόνωση στο σπίτι του, ενώ όπως εξέδωσε το νοσοκομείο, «οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους».

Όσο για τον υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου, που βρέθηκε στη γιορτή, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την «απερίσκεπτη συμπεριφορά του» μέσω του λογαριασμού του στο Facebook. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι θα πληρώσει «το πρόστιμο για μη τήρηση των περιοριστικών μέτρων», που κυμαίνεται από 500-1.500 μάρκα Βοσνίας-Εργεζοβίνης, δηλαδή 255 έως 767 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός του κόμματός του, Μίλοραντ Ντόντικ, υποστήριξε πως ο υπουργός «υπέγραψε το τέλος της πολιτικής του καριέρας».

Το ένα λάθος της Ιταλίας που στοίχισε ζωές- Η σύγκριση με κινέζικη επαρχία

Στη Βοσνία, περίπου 2.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έχουν καταλήξει 80 ασθενείς. Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτατης ανάγκης ήδη από τον Μάρτιο, ενώ τα εστιατόρια έκλεισαν και απαγορεύτηκε η συνάθροιση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top