Θρίλερ με τον θάνατο γιατρών στη Ρωσία - Έπεσαν από παράθυρα νοσοκομείων

Σε έξαρση η πανδημία - Θετικός στον κορωνοϊό και ο Ρώσος πρωθυπουργός

Δείτε στο βίντεο του Reuters την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία εξαιτίας του κορωνοϊού.

Θρίλερ εκτυλίσσεται στη Ρωσία μετά τους μυστηριώδεις θανάτους εργαζομένων στο σύστημα υγείας, που έπεσαν από τα παράθυρα νοσοκομείων τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς και τους επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δύο από αυτούς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι νεκροί και ένας παραμένει στο νοσοκομείο. Και τα τρία αυτά περιστατικά, τα οποία διερευνώνται από τις ρωσικές Αρχές, έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις στον ρωσικό Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας από τους τρεις ιατρούς που φαίρεται να έπεσαν μυστηριωδώς από παράθυρο νοσοκομείου στη Ρωσία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. AP Photo

Ο Αλεξάντερ Σουλέποφ, γιατρός σε ασθενοφόρο στο Βορονέζ, μια πόλη περίπου 540 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από πτώση από ένα παράθυρο νοσοκομείου το Σάββατο. Η τοπική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη περιφερειακούς αξιωματούχους υγείας, είπε ότι έπεσε από το παράθυρο του 2ου ορόφου του νοσοκομείου Νοβουσμάνσκαγια, όπου εργαζόταν και λάμβανε θεραπεία αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Σουλέποφ ήταν ο τρίτος εργαζόμενος στον υγειονομικό τομέα της Ρωσίας που έπεσε από ένα παράθυρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Την 1η Μαϊου, η Έλενα Νεπομνιάσκαγια, επικεφαλής γιατρός ενός νοσοκομείου στην πόλη Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας, πέθανε μετά από μία εβδομάδα στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ανέφερε σε δήλωσή του το περιφερειακό τμήμα του υπουργείου Υγείας.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός TVK Krasnoyarsk ανέφερε εκείνη τη στιγμή ότι η Νεπομνιάσκαγια, φέρεται να έπεσε από ένα παράθυρο κατά την διάρκεια μιας συνάντησης με περιφερειακούς αξιωματούχους υγείας, κατά την διάρκεια των οποίων συζήτησαν την μετατροπή της κλινικής σε εγκατάσταση για θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

Δύο γιατροί στη Ρωσία έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους μετά από πτώση τους από παράθυρο νοσοκομείου. AP Photo

Μάλιστα, φέρεται να αντιτάχθηκε σε αυτές τις αλλαγές λόγω έλλειψης προστατευτικών εργαλείων στο νοσοκομείο. Το περιφερειακό τμήμα υγείας του Υπουργείου Υγείας αρνήθηκε τους ισχυρισμούς σε δήλωση, προσθέτοντας ότι το νοσοκομείο διαθέτει αποθέματα για ασθενείς με κορωνοϊό και πως το προσωπικό του έχει εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί.

Μεγάλη έξαρση του κορωνοϊού στη Ρωσία – Θετικός και ο πρωθυπουργός 

Μεγάλη υποτροπή παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού στη Ρωσία, που περνά επίπονα άλλη μια κορύφωση, με νέα μεγάλη άνοδο κρουσμάτων και νεκρών.

Για τρίτο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα, 10.102 σήμερα, ελαφρώς λιγότερα από τις δύο προηγούμενες ημέρες, ωστόσο αυξάνονται και πάλι οι ημερήσιες απώλειες ζωών, 95 το τελευταίο 24ωρο, ενώ πριν τη νέα έξαρση είχαν αρχίσει να μειώνονται. Συνολικά στη Ρωσία έχουν χαθεί μέχρι σήμερα από την πανδημία 1451 άνθρωποι.

Θετικός στον κορωνοϊό και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν. AP Photo

Μάλιστα, και ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν νοσεί και δεν είναι απλώς φορέας του ιού, αλλά νοσηλεύεται σε δημόσιο κυβερνητικό νοσοκομείο και ακολουθεί τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα θεραπείας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Μπαρίς Μπελιακόφ, ο πρωθυπουργός, που έχει προσωρινά αντικατασταθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αντρέι Μπελαούσοφ, αισθάνεται γενικώς καλά και επικοινωνεί τηλεφωνικά με τους συνεργάτες και τους οικείους του. 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν λειτουργούν τα μέτρα αυτοπεριορισμού και η επιδημία πλέον μεταδίδεται εντός των πόλεων και των χωριών από τους ήδη νοσούντες ή φορείς του ιού, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί, είτε δεν υπακούουν στην αυστηρή τήρηση των κανόνων καραντίνας. 

Μεγάλα τα λάθη της κυβέρνησης στην έξαρση της πανδημίας

Τεράστια λάθη φαίνεται πως έχουν γίνει και στον κεντρικό χειρισμό της υπόθεσης από την κυβέρνηση και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς επί πολλές εβδομάδες η ρωσική κρατική τηλεόραση και κεντρικοί πρωταγωνιστές της καθησύχαζαν, λόγω συνήθειας, τον πληθυσμό, ότι δεν είναι κάτι πολύ διαφορετικό ή χειρότερο από μια συνηθισμένη ίωση.

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι έχουν γίνει 4,4 εκατομμύρια τεστ, ωστόσο η αποτελεσματικότητά τους αμφισβητείται από την ιατρική κοινότητα, η οποία προκρίνει ακόμη και για τα στελέχη του συστήματος υγείας και με τα πρώτα σοβαρά συμπτώματα (πυρετό ή δύσπνοια) την μαγνητική τομογραφία, ώστε να εντοπιστεί το μέγεθος της προσβολής των πνευμόνων

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο αύριο αναμένεται κρίσιμη τηλε-διάσκεψη υπό τον πρόεδρο Πούτιν, ο οποίος θα ακούσει τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων για την πορεία της επιδημίας, το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων και τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top