Περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας ετοιμάζει η Ryan Air λόγω Covid-19!     

Μείωση κατά 97% στη διακίνηση επιβατών από το Χίθροου   

Ryan Air

Την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Ryan Αir λόγω της τεράστιας κρίσης που προκάλεσε στις αερομεταφορές η πανδημία του κορωνοϊού παγκοσμίως. 

Για τον ίδιο λόγο η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία θα έχει συνομιλίες με την Boeing για την καθυστέρηση παράδοσης αεροσκαφών που έχει παραγγείλει, καθώς δεν αναμένει  την ανάκαμψη της αεροπορικής κίνηση στην Ευρώπη, από την κρίση του κορωνοϊού πριν το 2022.  

Πριν από δύο εβδομάδες η ιρλανδική αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένει ισχυρή κερδοφορία για το 2021 και ότι δεν σχεδιάζει την αναβολή παραγγελιών για αεροσκάφη.

Covid-19: Πάνω από 2.000 σε μια μέρα πάλι τα θύματα στις ΗΠΑ  

Η Ryanair μετέφερε χρονικά την επιστροφή στον κανονικό της προγραμματισμό για τον Ιούλιο από τον Ιούνιο αλλά η  αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τώρα τα αναπτυξιακά της σχέδια και τις παραγγελίες της για αεροπλάνα, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με την Boeing και εταιρίες μίσθωσης αεροσκαφών για να μειώσει τον αριθμό των παραδόσεων κατά τους επόμενους 24 μήνες.

«Η Ryanair αναμένει τώρα ότι η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης και των τιμών (στα επίπεδα του 2019) θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια, έως το καλοκαίρι του 2022 το νωρίτερο», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο’ Λίρι στην ενημέρωσή του προς τους επενδυτές.

Όπως επισήμανε η εταιρία θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για το κλείσιμο βάσεων και για την περικοπή έως 3.000 θέσεων εργασίας, που θα αφορούν κυρίως πιλότους και προσωπικό καμπίνας.

Covid-19: Ποιες χώρες θα λάβουν πρώτες το πολυπόθητο εμβόλιο;

Μειώθηκε κατά 97% η αριθμός επιβατών στο Χίθροου  

Την ίδια ώρα, το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, που παραδοσιακά καταγράφει την υψηλότερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών υπολογίζει πως μειώθηκε κατά περίπου 97% τον Απρίλιο και ότι θα παραμείνει χαμηλός ωσότου οι κυβερνήσεις κρίνουν ότι τα αεροπορικά ταξίδια είναι ασφαλή.

Για το πρώτο τρίμηνο, τα έσοδά της εταιρίας λειτουργίας του αεροδρομίου μειώθηκαν κατά 12,7% στα 593 εκατ. λίρες  (745 εκατ. δολάρια) και τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 22,4% στα 315 εκατ. λίρες.

Το Χίθροου ανακοίνωσε ότι διαθέτει ρευστότητα 3,2 δισεκ. λιρών, που είναι επαρκής για να συνεχίσει να λειτουργεί για τους επόμενους 12 μήνες τουλάχιστον, ακόμα και χωρίς επιβάτες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top