Βρετανία: Ξεκινούν δοκιμές εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους

Πότε παρουσιάστηκε κορύφωση της πανδημίας στη χώρα;

Γιατροί στη Βρετανία χειροκροτούν τον πρώτο ασθενή που εξέρχεται από νοσοκομείο του Λονδίνου / Reuters

Η Βρετανία στρέφει τις προσπάθειές της στην εξεύρεση ενός εμβολίου και ήδη δύο από τις κορυφαίες προσπάθειες που γίνονται ανά τον κόσμο, συμβαίνουν στη Βρετανία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους πιθανού εμβολίου που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη.

Υπό ανάρρωση ο Μπόρις Τζόνσον - Πότε θα αναλάβει πάλι τα καθήκοντά του

Στην ερευνητική ομάδα της Οξφόρδης, ανέφερε, διατίθενται 20 εκατομμύρια λίρες για την επιτάχυνση των δοκιμών σε ανθρώπους, από την ερχόμενη Πέμπτη - αν και για κάτι τέτοιο, υπό κανονικές συνθήκες, θα απαιτούνταν χρόνια, όπως είπε.

Άλλα 22 εκατομμύρια λίρες διατίθενται στο Imperial College του Λονδίνου, προκειμένου να υποστηριχθεί η δεύτερη φάση των δοκιμών για εμβόλιο, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση επενδύει και στις δυνατότητες παραγωγής των εμβολίων ώστε εάν υπάρξει πρόοδος να κατασκευαστούν άμεσα σε μεγάλη κλίμακα.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα που παρουσίασε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), τα οποία δείχνουν 40% περισσότερους θανάτους, έξω από τα νοσοκομεία, ο Μάτ Χάνκοκ δήλωσε ότι το 40% δεν είναι σωστός αριθμός, όπως φαίνεται και από τις διαφάνειες δεδομένων που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση.

Κορωνοϊός: Mεγαλύτερος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών κατά 41%

Οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν σε νοσοκομεία σε όλη τη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο έφτασαν τους 823, και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 17.337, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Κορύφωση του αριθμού θανάτων στις 8 Απριλίου;

Σύμφωνα με επιστήμονες, που επικαλούνται τα δεδομένα που παρουσίασε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) την Τρίτη για τον αριθμό θανάτων σε Αγγλία και Ουαλία, η κορύφωση του αριθμού των θανάτων από κορωνοϊό στην Αγγλία και την Ουαλία, σημειώθηκε στις 8 Απριλίου και παρέμεινε σταθερός για 13 μέρες.

Με βάση τα δεδομένα αυτά της ONS, επιτροπή του Κέντρου Τύπου Επιστημών, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή του Κέντρου Τεκμηριωμένης Ιατρικής του πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, καθηγητή Καρλ Χένεγκαν, σχολίασαν ότι «από επιδημιολογικής άποψης οι αριθμοί μπορούμε να πούμε ότι είναι σταθεροί με την κορύφωση να συμβαίνει στις 8 Απριλίου» και ότι η σταθερότητα αυτή παρατηρήθηκε για 13 μέρες χωρίς αύξηση.

Βρετανία: Αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό

Ο καθηγητής προειδοποίησε ότι πιθανώς υπάρχει μία καθυστέρηση στον αριθμό θανάτων σε οίκους φροντίδας, όπου τα δεδομένα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμη και εάν οι θάνατοι στα νοσοκομεία θα αρχίσουν να μειώνονται και ότι η αναλογία μεταξύ των δύο αριθμών θα υστερεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top