Κορωνοϊός: Mεγαλύτερος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών κατά 41%

Αρνητικό εβδομαδιαίο ρεκόρ θανάτων σε Αγγλία και Ουαλία

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε το υψηλότερο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων, την ίδια ώρα που ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα. Οι θάνατοι στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων υπερδιπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ διαφορά διαπιστώνεται στον αριθμό θανάτων συγκριτικά με τα όσα ανακοίνωνε η βρετανική κυβέρνηση. 

Κορωνοϊός: Εκτός εντατικής ο Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με τη βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, υπήρξαν 18.516 θάνατοι που καταγράφηκαν την εβδομάδα μέχρι τις 10 Απριλίου, 76% περισσότεροι από τον μέσο όρο της ίδιας εβδομάδας των προηγούμενων πέντε χρόνων. Η διαφορά είναι σημαντικά μεγαλύτερη, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς είναι αποτέλεσμα της πανδημίας.

Κορωνοϊός Βρετανία: 596 θάνατοι σε μία μέρα – Πάνω από 16.000 οι νεκροί

Η αληθινή έκταση του απολογισμού των νεκρών από την Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν όμως 41% μεγαλύτερη από τους αριθμούς που ανακοίνωνε καθημερινά η κυβέρνηση μέχρι τις 10 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας. Αυτό εξηγείται βάσει του γεγονότος ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά από τις αρχές περιλαμβάνουν μόνο τους θανάτους στα νοσοκομεία,- και σε αντίθεση με τη γειτονική Γαλλία-  δεν περιλαμβάνουν τους θανάτους των ηλικιωμένων στα γηροκομεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, οι στατιστικές καθυστερούν τα ημερήσια στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση επειδή η συλλογή των δεδομένων είναι πιο χρονοβόρα.

Η Covid-19, η νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον κορωνοϊό, αναφέρεται στο ένα τρίτο όλων των πιστοποιητικών θανάτου που εκδόθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μέσα στην εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου. 

Στο Λονδίνο, η Covid-19 αναφέρεται σε περισσότερα από τα μισά πιστοποιητικά θανάτου που εκδόθηκαν την εβδομάδα αυτή. 

Τα τελευταία στοιχεία για τους θανάτους στα νοσοκομεία που δόθηκαν χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα δείχνουν πως 16.509 άνθρωποι πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top