Ορμπάν: Κορύφωση του κορωνοϊού στις 3 Μαΐου

Τι λένε οι ειδικοί στην Ουγγαρία

Δείτε το βίντεο του πανεπιστημίου Johns Hopkins για το πώς εξαπλώθηκε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη

Ειδικοί στην Ουγγαρία περιμένουν ότι η επιδημία του κορωνοϊού θα κορυφωθεί στις 3 Μαΐου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Ο Ορμπάν είπε, στη διάρκεια επίσκεψης σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Όικα δυτικά της Βουδαπέστης, πως μέχρι τότε η Ουγγαρία θα διαθέτει 5.000 αναπνευστήρες, ενώ τώρα έχει λίγο παραπάνω από 2.000. Είπε πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί αργότερα για να φθάσει τους 8.000, που θα επαρκούν για τη φροντίδα όλων των ασθενών της COVID-19 που πρέπει να τοποθετηθούν στα μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης.

Αυστραλία: Ξεκινά έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού!

«Ο αριθμός (των αναπνευστήρων) θα αυξηθεί στους 8.000 και τότε οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Αυτός είναι αρκετός, ακόμη και σε περίοδο πολέμου», είπε ο Ορμπάν σε έναν γιατρό στο βίντεο.

Σήμερα η Ουγγαρία έχει 1.916 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, και 189 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Η κρίση παρουσίασε στον Ορμπάν την πιο σκληρή πρόκληση στη δεκαετή διακυβέρνησή του. Η απόκρισή του --να κυβερνά με διατάγματα επ΄αόριστον αφού έλαβε την έγκριση της Βουλής, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία-- έχει προκαλέσει επικρίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ουγγαρία απάντησε στις επικρίσεις λέγοντας ότι η Βουλή μπορεί να ανακαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την έγκριση αυτή.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top