ΗΠΑ-Covid-19: Δραματική αύξηση στη Νέα Υόρκη- Στους 519 οι νεκροί

Οι ΗΠΑ είναι η πρώτη χώρα σε κρούσματα παγκοσμίως

Νοσοκόμες στη Νέα Υόρκη φορρούν μάσκα/ AP IMAGES

Οι νεκροί από την πανδημία στην πολιτεία της Νέας Υόρκη αυξήθηκαν στους 519 σήμερα, από 385 που ήταν χθες,  όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Πρώτη χώρα σε κρούσματα κορωνοϊού οι ΗΠΑ – Ξεπέρασαν και την Κίνα

Άλμα κατέγραψαν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, φτάνοντας τα 44.635, από 37.258 μέχρι χθες την ίδια ώρα.

Ο κυβερνήτης, έχοντας στον φόντο τις αυτοσχέδιες νοσοκομειακές κλίνες που έχουν στηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τζέικομπ Κ. Τζάβιτς του Μανχάταν, είπε επίσης ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία διπλασιάζεται πλέον κάθε τέσσερις ημέρες, αντί για τρεις που ήταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα. 

Νέα Υόρκη: Οργή για τον θάνατο 48χρονου νοσηλευτή από κορωνοϊό

«Η Νέα Υόρκη μπορεί να δει την κορύφωση στη ζήτηση για νοσοκομειακές κλίνες σε τρεις εβδομάδες από τώρα» πρόσθεσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, ενώ δήλωσε πως οι αρχές θα προσπαθήσουν να κατασκευάσουν άλλα τέσσερα προσωρινά νοσοκομεία, ώστε να ανταποκριθούν στην αύξηση αυτή.

Στο επίκεντρο της πανδημίας η Νέα Υόρκη

Ο Κουόμο ανακοίνωσε, επίσης, ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων στην Πολιτεία για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Απριλίου.

Οι ΗΠΑ από σήμερα, αποτελούν την χώρα με τα περισσότερα κρούσματα του covid-19 παγκοσμίως, με  αυτά να φτάνουν τα 92.992, ξεπερνώντας, έτσι, την Κίνα, η οποία, φαίνεται πως αρχίζει να επανέρχεται στην κανονικότητα, με 81.345 κρούματα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top