Ισπανία: «Ρεκόρ» θυμάτων από τον κορωνοϊό - 769 νεκροί σε ένα 24ωρο

Επέκταση της κατάστασης συναγερμού εξετάζει η κυβέρνηση

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για τον κορωνοϊό στην Ισπανία, καθώς θρηνεί άλλους 769 νεκρούς μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με χθες, Πέμπτη, που ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε τους 655 θανάτους. Ο σημερινός αριθμός νεκρών είναι ο μέγιστος αριθμός θυμάτων σε μία μέρα στη χώρα, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Έτσι ξέφυγε η κατάσταση στην Ισπανία μέσα σε 18 μέρες

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του covid-19 στη χώρα ανέρχονται σε 4.858, ενώ τα κρούσματα αγγίζουν τα 64.059, εκ των οποίων 7.800 το τελευταίο 24ωρο.

Η Ισπανία είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους μετά την Ιταλία. Όμως ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων είναι πλέον μεγαλύτερος από της Ιταλίας, η οποία κατέγραψε χθες 662 θανάτους σε ένα 24ωρο.

Ισπανία: Οι θάνατοι από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν αυτούς της Κίνας!

Συνολικά 4.165 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν και 9.357 ασθενείς από κορωνοϊό που έχουν ιαθεί.

Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της Ισπανίας έχουν τεθεί από τις 14 Μαρτίου σε αυστηρό περιορισμό που παρατάθηκε μέχρι τις 11 Απριλίου, ενώ οι ισπανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι «δύσκολη», εν αναμονή της κορύφωσης της επιδημικής καμπύλης.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο των υπουργών της χώρας για να αποφασίσει την επέκταση της κατάστασης συναγερμού στην Ισπανία μέχρι τις 11 Απριλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top