Τουρκία: Στους 59 οι νεκροί από τον κορωνοϊό – 2.433 τα κρούσματα 

Προειδοποιεί με πιο αυστηρά μέτρα ο Ερντογάν

Δείτε στο βίντεο του Reuters την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία τις τελευταίες ημέρες λόγω κορωνοϊού.

Στους 59 έφτασαν οι νεκροί και στα 2.433 τα κρούσματα από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά. 

Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας εάν δε συμμορφωθούν με τα μέτρα

Στο μεταξύ ο Ερντογάν σε διάγγελμά του κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να μείνουν σπίτι, τονίζοντας πως με μια καλή απομόνωση θα σταματήσει ο ρυθμός εξάπλωσης της νόσου εντός 2-3 εβδομάδων, διαφορετικά θα εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα.

Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ηλικιωμένους λόγω κορωνοϊόυ

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής η Άγκυρα έχει λάβει μια σειρά μέτρων για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού, στα οποία περιλαμβάνεται μια μερική απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλικιωμένων, το κλείσιμο σχολείων, καφέ και μπαρ, η απαγόρευση συλλογικών προσευχών και η αναστολή αθλητικών αγώνων και πτήσεων.

Τουρκία: Όλες οι ιδιωτικές κλινικές κηρύχθηκαν «νοσοκομεία πανδημίας»

Περιορίζεται η εξαγωγή εξοπλισμού συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης 

Οι τουρκικές εταιρείες που θέλουν να εξαγάγουν ιατρικό εξοπλισμό αναπνευστικής υποστήριξης θα χρειάζονται άδεια από τις αρχές, ώστε να ανταποκριθούν στην εγχώρια ζήτηση όσο αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

Η εν λόγω άδεια αφορά την εξαγωγή συσκευών αναπνευστικής υποστήριξης και σχετικού εξοπλισμού, συμπυκνωτών οξυγόνου, υλικών διασωλήνωσης και συσκευών ελέγχου μονάδων εντατικής θεραπείας, και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top