Τουρκία: Όλες οι ιδιωτικές κλινικές κηρύχθηκαν «νοσοκομεία πανδημίας»

Ερντογάν και Εμινέ χειροκρότησαν τους λειτουργούς υγείας από το μπαλκόνι

Με νέα εγκύκλιό του, το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας κήρυξε όλες τις ιδιωτικές κλινικές και τα νοσοκομεία ευαγών ιδρυμάτων ως «νοσοκομεία πανδημίας».

Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε όλα αυτά τα νοσοκομεία θα ακολουθείται θεραπεία για κορωνοϊό σε όσους προσφεύγουν σε αυτά μέχρι να διακριβωθεί οριστικά, εάν είναι θετικοί στον ιό. 

Τουρκία: Στους εννέα οι νεκροί από τον κορωνοϊό - 311 νέα κρούσματα

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο στην Τουρκία. Κάθε νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να καθορίσει ένα τμήμα εντατικής για τους ασθενείς με κορωνοϊό και στην περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα να αυξήσει τα τμήματα αυτά. Είναι επίσης υποχρεωμένο να καθορίσει από ποια είσοδο θα μπαίνουν οι ασθενείς κορωνοϊού και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε εκείνη την είσοδο. 

Ερντογάν και Εμινέ χειροκρότησαν τους λειτουργούς υγείας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με τη σύζυγό του Εμινέ, χειροκρότησαν από το δικό τους μπαλκόνι τους λειτουργούς υγείας χθες το βράδυ στις 21.00. «Ο αγώνας που δίνουν οι λειτουργοί υγείας μας είναι πάνω από κάθε είδους χειροκρότημα, τους χαιρετούμε με σεβασμό. Χαιρετισμούς και αγάπη σε όλους τους λειτουργούς υγείας μας» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος χειροκροτώντας. Το σχετικό βίντεο ανέβηκε στον λογαριασμό του στο twitter. 

Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις Τούρκων φοιτητών για τον επαναπατρισμό τους

Μέχρι σήμερα στις 17.00 καλούνται οι Τούρκοι φοιτητές να δηλώσουν στα προξενεία της Τουρκίας στην Βρετανία, Ελβετίας, Πολωνίας, Ιταλίας, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εάν θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους, ανακοίνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση θα διευθετηθούν πτήσεις για την επιστροφή τους. 

Από 1.000 λίρες σε 2 εκατ. οικογένειες

Από χίλιες τουρκικές λίρες σε δύο εκατομμύρια οικογένειες θα δοθούν ως στήριξη στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η Υπουργός Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτσούκ. Η Υπουργός ανέφερε ότι δε χρειάζεται να γίνουν αιτήσεις και πως οι πληρωμές θα ξεκινήσουν τέλη Μαρτίου.

Και δεύτερο στέλεχος της Γκαλατασαράι με συμπτώματα κορωνοϊού

Πανικός στη Γκαλατασαράι, καθώς και δεύτερο στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομάδας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού. Η Χουριέτ αναφέρει ότι μετά και από αυτό το περιστατικό θα ληφθούν αυστηρά μέτρα ενώ όλα τα στελέχη της ομάδας θα υποβληθούν σε εξέταση κορωνοϊού. 

Αυστηρά μέτρα στην κηδεία του στρατηγού που πέθανε από κορωνοϊό

Μέσα σε αυστηρά ειδικά μέτρα προστασίας πραγματοποιήθηκε η τελετή της κηδείας του στρατηγού Αϊτάτς Γιαλμάν ο οποίος υπέκυψε λόγω κορωνοϊού. Το φέρετρο του στρατηγού μεταφέρθηκε από άντρες ντυμένους με ειδική στολή προστασίας από τον κορωνοϊό. Η κηδεία του δεν ανακοινώθηκε και σε αυτήν συμμετείχαν μόνο ένας ταξίαρχος και 4 συγγενείς του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top